Idő, járás
béel
2019. május 22. szerda, 11:17
Nem feltétlenül értékelendő a gesztus.

Nagyon jól érzi magát a Kárpát-medencében az inkább kora áprilisinak, mint május véginek nevezhető időjárás: a meteorológiai szolgálat szerdai közlése szerint még egy darabig „elszórakoztat” bennünket.

A szerdán déltől csütörtök este tíz óráig érvényes előrejelzés szerint a Partiumban, az ország észak-nyugati és középső részén – azaz Erdélyben –, illetve az Erdélyi-szigethegység térségében és a Keleti-Kárpátok északi részében záporok, zivatarok várhatók, az ezzel járó villámlással, viharos széllel. Ahol pedig még ennyi sem lenne elég, ott jégeső dobja fel a műsort.

A lezúduló csapadék mennyisége elérheti a négyzetméterenkénti 15-25 litert, de egyes helyeken 35-40 liternyi égi áldásra is számíthatnak négyzetméterenként.

Nem biztos, hogy ez a május végi strandidő pontos meghatározása.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.