Képernyőmentés
Kösztelevízió
MTímea
2019. május 19. vasárnap, 15:52
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.

Bár a Román Televízió (TVR) nézettsége manapság nem dönt csúcsokat, a Viața Satului nevű műsor még mindig eléggé népszerűnek számít, így nem mindegy, ki osztja az észt benne. Nagyon elfogyhattak a „szakértők”, ha a műsor készítői két egymás követő hétvégén is Liviu Dragnea PSD-elnököt és Petre Daea mezőgazdasági minisztert voltak kénytelenek meghívni a műsorba. Már az első alkalommal is toporzékolt egy kicsit az ellenzék, de úgy tűnik, ez nem hatotta meg a szerkesztő urakat és hölgyeket, hiszen másodjára is meghívták őket. Elvégre már csak egy hét áll rendelkezésre a kampányra, bele kell húzni, ha a PSD nem akar látványosan elbukni, ahogy azt a felmérések előrevetítik.

A műsort egyébként Polyán (Poiana Sibiului) forgatták, távol a Dragneát és általában a PSD-seket lépten-nyomon megtaláló tüntetőktől.  

Az audiovizuális tanács (CNA) egyik tagja, Doina Rusu felháborodott hangvételű közleményben tudatta: ismét panaszt emelt a műsor készítői ellen, ahogyan a múlt héten is tette, és kérni fogja, hogy vegyék napirendre a tanács következő ülésén a helyzetet. Rusu azt írta, hogy ez a legsúlyosabb törvénysértés, amit a PSD-t kiszolgáló köztelevízió elkövetett.

Nem ez az első eset, amikor a  Viața Satului nevű műsor, illetve a TVR törvényt sért a PSD kedvéért, de ilyen gátlástalan módon csak a `90-es években szolgálta a Ion Iliescu-féle FSN érdekeit.

comments powered by Disqus
A törvénykezési jegyzőkönyvek „pletykás” írnokai izgalmas adalékkal szolgálnak a kincses város múltjáról.
Klaus Iohannis egy újabb elnöki mandátum kedvéért kulcsrakészen átadta Romániát stratégiai partnerének. Amerikának, naná!
Ha valami elkeserítő, akkor ez az.
Mit csinál, ha eljön az Apokalipszis? Na?
Marosvásárhely polgármestere folyamatos zsarolással és a bérleti szerződés megszegésével vádolja a katolikus egyházat. A katolikusok szerint ő az, aki megszegte a szerződést.
És ez csak a jéghegy csúcsa. Az frissen odatett igazgató véget vet a munkahelyi divatbemutatóknak.
Úgy tűnik, az a helyzet, hogy Románia rendesen fél Magyarországtól.
Diszkriminációt kiált a határon túli románok ügyeiért felelős minisztérium.
Erdély legvagányabb arisztokrata hölgyének életébe és gondolataiba nyerhetünk bepillantást egy hiánypótló kötet révén.
A 91 éves Szabó Gyuri bácsi hasznos népgyógyászati tanácsokkal látta el a kolozsváriakat. Ezek közül jegyeztünk le jópárat.
Ezekről (is) mind szó volt a keddi Iohannis-Trump találkozón a Fehér Házban.
És nagyjából az egész társadalom. Többek közt ez is elhangzott azon a vitát sem nélkülöző kolozsvári rendezvényen, amelynek résztvevői az erdélyi magyar történelmi egyházak és az államhatalom viszonyát vizsgálták a kommunizmus időszakában.
Haáz Sándor karnaggyal a közösségkovácsolás tudományáról, a zenekar sikerének a titkáról beszélgettünk a Fili kolozsvári fellépésén.
Itthon kapott ki a CFR a Slavia Prágától az utolsó selejtezőkör első mérkőzésén.