A víz a zűr
béel
2019. május 17. péntek, 10:03
Van dolga a katasztrófavédelemnek.

Továbbra is gondot okoznak a szűnni nem akaró kiadós esők miatti áradások: a katasztrófavédelem pénteki bejelentése szerint az ország hat megyéjében összesen 22 települést érintettek az áradások.

Ebből pedig négy Erdélyben található: Beszterce-Naszód, Máramaros, Maros és Hunyad megyében küzdenek a helybeliek és a tűzoltók az árral. A másik két érintett megye Gorj és Teleorman.

Az érintett településeken házakat és pincéket öntött el a víz. Emberéletben szerencsére nem esett kár.

A Maros megyei Vajdaszentiványon a kiáradt Lúc patak fenyegetése ellen homokzsákokból emeltek töltést.

A helyzet Beszterce-Naszód megyében a legsúlyosabb, itt vörös, azaz a legmagasabb szintű riasztást rendelték el a patakon.

A kilátások sem túl jók, hiszen, mint megírtuk, a meteorológiai szolgálat vasárnap reggelig továbbbi kiadós esőkre figyelmeztetett.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31201
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.