Illusztráció
Romágia
Timi
2019. május 17. péntek, 16:17
Országjáró turnéra indult a galaci mágus, de Kolozs megyében lekapcsolták.

Ha azt gondoltuk, hogy a 21. században már senki nem hisz a ráolvasásokban és a varázslókban, akkor itt a bizonyíték rá, hogy tévedtünk. Nem lehet tudni, hogy hány embert vert már át az a 62 éves galaci férfi, aki varázslónak adja ki magát, de jól mehetett neki a szekér, ha országjáró „turnéra” indult. Így jutott el Kolozs megyébe, Mócs községbe, ahol egy 82 éves idős férfi átverésével próbálkozott.

Csakhogy a rendőrség résen volt, és egy összehangolt akció keretében lebuktatta a sarlatánt. Tetten érték, amint mágikus szolgáltatásaiért potenciális áldozatától átvesz kétezer lejt – olyan bankjegyeket, melyeket előzetesen a rendőrség megjelölt. 24 órára őrizetbe vették a férfit, és csalás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

A rendőrségi közlemény arra figyelmeztet, hogy ne hagyjuk magunkat becsapni, problémáinkkal ne forduljunk jósokhoz vagy varázslókhoz, mert ezek a személyek kivétel nélkül csalók. Soha ne adjunk pénzt, ékszert vagy mobiltelefont olyan személyeknek, akik varázslóknak mondják magukat. Úgy tűnik az is gyakori jelenség, hogy ezeket az értékeket úgy tüntetik el a csalók, hogy kicserélik értéktelenre.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31207
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.