Felbukkant egy álvarázsló Kolozs megyében, figyelmeztet a rendőrség

Országjáró turnéra indult a galaci mágus, de Kolozs megyében lekapcsolták.
Hirdetés

Ha azt gondoltuk, hogy a 21. században már senki nem hisz a ráolvasásokban és a varázslókban, akkor itt a bizonyíték rá, hogy tévedtünk. Nem lehet tudni, hogy hány embert vert már át az a 62 éves galaci férfi, aki varázslónak adja ki magát, de jól mehetett neki a szekér, ha országjáró „turnéra” indult. Így jutott el Kolozs megyébe, Mócs községbe, ahol egy 82 éves idős férfi átverésével próbálkozott.

Csakhogy a rendőrség résen volt, és egy összehangolt akció keretében lebuktatta a sarlatánt. Tetten érték, amint mágikus szolgáltatásaiért potenciális áldozatától átvesz kétezer lejt – olyan bankjegyeket, melyeket előzetesen a rendőrség megjelölt. 24 órára őrizetbe vették a férfit, és csalás megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak ellene.

A rendőrségi közlemény arra figyelmeztet, hogy ne hagyjuk magunkat becsapni, problémáinkkal ne forduljunk jósokhoz vagy varázslókhoz, mert ezek a személyek kivétel nélkül csalók. Soha ne adjunk pénzt, ékszert vagy mobiltelefont olyan személyeknek, akik varázslóknak mondják magukat. Úgy tűnik az is gyakori jelenség, hogy ezeket az értékeket úgy tüntetik el a csalók, hogy kicserélik értéktelenre.

Hirdetés