Áll a bál
papmeli
2019. május 17. péntek, 13:57
Vizsgálat indult az ismeretlen civilek ellen. Liviu Dragnea nyugalomra int.

Ha eddig nem volt eléggé szövevényes az úzvölgyi katonatemetőbe beejtőernyőzött román síremlékek ügye, most az lett. A Bákó megyei rendőrség bejelentette: hivatalból vizsgálatot indított ismeretlen tettesek ellen, miután csütörtökön este műanyag szemeteszsákba csomagolták az 52 román betonkeresztet.

Azt, hogy pontosan mi a vád az elkövetőek ellen, Cătălina Creţu rendőrségi sajtószóvivő sem tudta megmondani. Ezt azután állapítják meg, ha már lezárult a vizsgálat (!). Helyi források szerint az úzvölgyi magyar kezdeményezőbizottság tagjai

péntekre virradóra is őrködtek a sírkertben, hogy ne történhessen újabb incidens.

Ők vették le a zsákokat a keresztekről is. A Mediafax hírügynökségnek úgy nyilatkoztak, hogy egy magyar nemzetiségű nő és férfi csomagolta be, majd fotózta le a kereszteket, akik egy civil akciócsoport tagjainak vallják magukat.

ITT írtunk arról, hogy az installáció részeként két – egy magyar és egy román feliratú – táblát is felállítottak az emlékmű mellé „Tartósítva a jelenlegi helyzet rendezéséig” felirattal.

Az ügyben Liviu Dragnea PSD-elnök is megszólalt, és nyugalomra intette a hatóságokat.

„Ne ugorjunk! Ezeket a problémákat nem így oldják meg.

Ezek nagy jelképes tartalommal bíró dolgok, ezért itt nagy önmérsékletre, bölcsességre van szükség” – fogalmazott a PSD elnöke. Dragnea szerint asztalhoz kell ülni és tisztázni a Hargita és Bákó megye közötti határvitát, mivel a különböző iratok mást mutatnak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31204
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.