A víz a zűr
béel
2019. május 16. csütörtök, 10:11
Több megyében is menekülniük kellett az embereknek az áradások elől.

Most már határozottan nem ér aranyat a májusi eső: Erdély több megyéjében is komoly károkat okoztak a lezúduló esők nyomán megáradt folyók, és több településen is ki kellett menekíteni az embereket az árvizek elől.

A katasztrófavédelem közlése szerint csütörtökre virradóra Beszterce-Naszód megyében több településen összesen 32 személyt menekítettek ki az áradások sújtotta házakból, míg Maros megyében hat család rokonoknál keresett menedéket.

További két megyében is súlyos a helyzet: Máramarosban és Temesben is jelentős gondokat okoz az árvíz.

A tűzoltóknak összesen 115 házból kellett kiszivattyúzniuk a vizet.

A hatóságok vörös, vagyis a legmagasabb szintű árvízriasztást rendelték el a Nagy-Szamos, a Sajó, az Iza és a Visó folyók vízgyűjtő területén Máramaros és Beszterce-Naszód megyében.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31185
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.