Káoszhoz vezet
gycsaba
2019. május 16. csütörtök, 20:02
Várható volt, hogy fejetlenséget generál az internetes fuvarmegosztókat lenullázó törvény.

Alig néhány órával azután, hogy hatályba lépett az internetes fuvarmegosztók működését ellehetetlenítő rendelet, a közlekedési rendőrség máris megnyitotta a vadászidényt. Három bukaresti Uber-es „kalózsofőrt” már meg is bírságoltak, mindhárman rendszámtábla nélkül maradtak 6 hónapig, mivel nem rendelkeztek taxiengedéllyel.

Várható volt egyébként, hogy komoly káoszt generál a taxisok nyomására elfogadott új rendelet, de arra biztosan nem számítottunk (?), hogy míg a rendőrök sorra büntetik az Uber-eseket, a szállításügyi miniszter álhírnek nevezi az internetes fuvarmegosztó cégek ellehetetlenítését. „Nincs itt semmi probléma, szó sincs kalózkodásról, a megbírságolt sofőrök forduljanak a bírósághoz. Kis türelem, készül a fuvarmegosztók működését szabályzó törvény is” – így a kedvenc miniszterünk.

A kormány március végén fogadta el a csütörtökön hatályba lépett, az alkalmi engedély nélküli személyfuvarozás leleplezését megkönnyítő rendeletét. A taxisok keményen lobbiztak és tüntetéseket is szerveztek, melyeken azt kifogásolták, hogy a működésüket számos engedély beszerzéséhez kötik, és alapfeltétel a kizárólag személyszállításra használt gépkocsi, az internetes alkalmazásokat működtető cégeknél bárki üzletszerű személyszállításra használhatja autóját.Ez pedig szerintük kimeríti a tisztességtelen konkurencia fogalmát.

A kormány eközben azt ígérte az Uber, a Bolt (korábban Taxify) és a Clever fuvarmegosztók képviselőinek, hogy hamarosan elkészül az a jogszabály, amely jogilag és műszakilag is szabályozza a működésüket. Addig marad a káosz.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31195
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.