Káoszhoz vezet
gycsaba
2019. május 16. csütörtök, 20:02
Várható volt, hogy fejetlenséget generál az internetes fuvarmegosztókat lenullázó törvény.

Alig néhány órával azután, hogy hatályba lépett az internetes fuvarmegosztók működését ellehetetlenítő rendelet, a közlekedési rendőrség máris megnyitotta a vadászidényt. Három bukaresti Uber-es „kalózsofőrt” már meg is bírságoltak, mindhárman rendszámtábla nélkül maradtak 6 hónapig, mivel nem rendelkeztek taxiengedéllyel.

Várható volt egyébként, hogy komoly káoszt generál a taxisok nyomására elfogadott új rendelet, de arra biztosan nem számítottunk (?), hogy míg a rendőrök sorra büntetik az Uber-eseket, a szállításügyi miniszter álhírnek nevezi az internetes fuvarmegosztó cégek ellehetetlenítését. „Nincs itt semmi probléma, szó sincs kalózkodásról, a megbírságolt sofőrök forduljanak a bírósághoz. Kis türelem, készül a fuvarmegosztók működését szabályzó törvény is” – így a kedvenc miniszterünk.

A kormány március végén fogadta el a csütörtökön hatályba lépett, az alkalmi engedély nélküli személyfuvarozás leleplezését megkönnyítő rendeletét. A taxisok keményen lobbiztak és tüntetéseket is szerveztek, melyeken azt kifogásolták, hogy a működésüket számos engedély beszerzéséhez kötik, és alapfeltétel a kizárólag személyszállításra használt gépkocsi, az internetes alkalmazásokat működtető cégeknél bárki üzletszerű személyszállításra használhatja autóját.Ez pedig szerintük kimeríti a tisztességtelen konkurencia fogalmát.

A kormány eközben azt ígérte az Uber, a Bolt (korábban Taxify) és a Clever fuvarmegosztók képviselőinek, hogy hamarosan elkészül az a jogszabály, amely jogilag és műszakilag is szabályozza a működésüket. Addig marad a káosz.  

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?