Fotó: Ebihoreanul.ro
Szobroznak
papmeli
2019. május 16. csütörtök, 20:35
Miután Mihály vajdát kivontatták.

Áll a bál szoborügyben Nagyváradon: alig sikerült leemelni Mihály vajdát a főtéri piedesztálról, máris tüntetést hirdettek Szent László-szobor érdekében. Az apropót az adja, hogy a napokban egy másik uralkodó, Ferdinand román király foglalja el a Szent László tér legelőkelőbb helyét.

Pontosabban a névadó, városalapító lovagkirály helyét, akinek a főtér helyett a várban állítana emléket a városvezetés. Az Erdélyi Magyar Néppárt azonban nem mond le a főtéri helyszínről, Szent László szobrát az azonos nevű templom előtt, a városházával átellenben képzelik el.

Ezért kedden 17 órától élőláncot vonnak a nagyváradi városháza elé, így nyomatékosítva igényüket, melyet korábban írásban is jeleztek a polgármesteri hivatalnak. Az akcióra mindenki várnak.

 

comments powered by Disqus
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.