Fotó: Pentrutimisoara.ro
Szemétforradalom?
papmeli
2019. május 15. szerda, 16:50
Példát statuált a környezetvédelmi őrség a dzsuva miatt Temesváron.

Ma Temesváron, holnap az egész országban? – jut eszünkbe az 1989-es forradalom szlogenje. Mert nemcsak a Bánság központjára, sok más romániai városra is ráférne, hogy a környezetvédelmi hatóságok szétnézzenek a köztereken és bírságolással tegyenek rendet.

Nos, elkezdték. Elsőként a temesvári polgármesteri hivatalt bírságolták meg 15 ezer lejre a város közterületeit ellepő szemét miatt. Az ellenőrök május 8-14. között tartottak terepszemlét és arra a következtetésre jutottak, hogy a nyugati nagyvárosban nem működik megfelelően a szemétszállítás.

És itt nem arról van szó, hogy találtak egy-két zacskót eldobva az utcán: zsáknyi hulladék maradt elszállítatlanul a város parkjaiban, terein. Ezért a bírság. Igaz, 15 ezer lej nem akkora tétel, hogy jelentős változást lehessen vele elérni.

Pedig nem állíthatjuk, hogy Nicolae Robu polgármestert nem érdekli a tisztaság. Nemrég közölte: civil ruhás rendőrök fogják figyelni és büntetni a szemetelőket a város utcáin. Temesváron ugyanis hónapokig egyetlen cég sem felelt a köztisztaságért.

Áprilistól van szolgáltató. De hiába új seprű, a jelek szerint nem seper jól.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31178
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.