Közeleg a tél
béel
2019. május 15. szerda, 12:38
Az utolsó évad utolsó előtti epizódja kapcsán sütnek el néhány tűzoltópoént.
Bizonyára olvasóink között is sokan vannak, akiket az elmúlt nyolc évben beszippantott a Trónok harca című fantasysorozat.
 
A durva fordulatokban, véres leszámolásokban és leplezetlen, illetve alig leplezett erotikus jelenetekben bővelkedő sorozat most a végéhez közeledik – már csak egyetlen epizód van hátra –, és miközben a rajongók egyik fele továbbra is rajong, a másik meg az alkotókat szidja a szerintük igénytelenül odakent, a korábbi évadokhoz méltatlan utolsó évad miatt, újabb intézmény szállt fel a GOT-vonatra. Illetve, bocsánat, sárkányra: a román belügyminisztérium.
 
Pontosabban a belügyi tárca alárendeltségében működő tűzoltók, akik a minisztérium honlapján poénkodtak egy sort – több-kevesebb sikerrel – a hétfőn este vetített, utolsó előtti epizódon.
 
És akkor innentől spoilerveszély következik, úgyhogy aki még nem látta a legutóbbi részt, és meg szeretné nézni, ne olvassa tovább.
 
Én szóltam.
 
Tehát a legutóbbi rész arról szól, hogy a Sárkányok Anyja, Daenerys Targaryen egyetlen megmaradt sárkánya hátán annak ellenére is porrá zúzza Királyvárt, láng- és romtengerré változtatva a várost, és ezreket sütve meg elevenen, hogy annak hadserege megadta magát az ostromlók előtt.
 
Na, ez indította be a román tűzoltók fantáziáját.
 
A belügyminisztérium honlapjára feltöltött bejegyzésben – amelyben azért jófejek, mert jelzik a spoilerveszélyt – közlik: az epizód rendezője azért nem írt bele tűzoltókat is a szereposztásba, mert ha megtette volna, Királyvár még ma is állna.
 
„Spoilerveszély!! Kiderítettük, ki ül a Vastrónra a GOT végén! Aki látta, annak eláruljuk, hogy a kulcsmomentum a 8. évad 5. részének 79,43. percében látható. Tudjuk, hogy a Trónok harca készítői miért utasították el, hogy tűzoltókat is beleírjanak a forgatókönyvbe. Az ok nagyon egyszerű: Királyvár még ma is állna, a sárkányt és  Daeneryst pedig megszelídítették volna”
 
– hangzik a freneteikusnak szánt poén.
 
A belügyminisztérium szerint hatékonyságuknak köszönhetően – az év eleje óta 7500 tüzet oltottak el és több mint 2200 életet mentettek meg – a tűzoltóknak biztosan sikerült volna még néhány évaddal meghosszabbítaniuk a filmet, „ami nem lett volna jó, tekintve hogy Tyrion borkészlete kifogyott”.
 
Ezzel az egyik legkedveltebb karakter, Tyrion Lannister alkohol iránti szenvedélyére utaltak.
 
Ennek kapcsán még egy utóiratot is elsütöttek: „Ne legyetek olyanok, mint Tyrion!”.
 
 
 
A kommentelők vették a lapot, és hozzáfűzték:  Daenerys sárkánya hátán túllépte a megengedett sebességet, Királyvár pedig nem rendelkezett tűzvédelmi engedéllyel.
 
A belügy válasza nem késett.
 
„Daeneryst megbírságoltuk. Nem szállt le a sárkányról a gyalogátkelőnél. Ezúton figyelmeztetjük a kerékpárosokat is!” – dobták el az utolsó poéngránátot.
 
Azért valljuk be: tűzoltásban jobbak, mint humorban.
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31171
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.