Idő, járás
béel
2019. május 14. kedd, 13:40
Mert elég sok jut belőle.

A legkevésbé sem dolgozik azon az időjárás, hogy javuljon a kedélyállapotunk: az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) szerint kedden délután három órától péntek reggelig az ország egész területén változékony lesz az időjárás, viharossá, zivatarossá válik, a szél helyenként viharossá erősödhet, és jégeső is eshet. 

Sehol sem lesz leányálom ez a néhány nap, de a Bánságban még kevésbé: erre a régióra elsőfokú, sárga jelzésű, jelentős mennyiségű csapadékra vonatkozó figyelmeztetést adtak ki.

Eszerint kedden 18 órától szerdán 10 óráig jelentős mennyiségű esőre kell számítani Temes, Krassó-Szörény, illetve részben Hunyad megyében. Érintett még a Kárpátokon túli Mehedinţi, Gorj, Vâlcea és Dolj megye is. A rövid idő alatt lehulló csapadékmennyiség eléri a 25 litert négyzetméterenként, sőt, helyenként a 40-60 litert is. 

Meg kell hagyni, nagyon megdolgoznak a nevük kiérdemléséért azok a fagyosszentek.

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.