Hal-áli
béel
2019. május 14. kedd, 10:32
Emberi fogyasztásra alkalmatlan halat csempésző nemzetközi orvhalászbandára csaptak le a hatóságok.

Nem kicsiben játszott az a nemzetközi orvhalász- és halcsempészbanda, amelynek tagjaira kedden reggel csaptak le a román, az olasz, a spanyol, a francia és a magyar hatóságok.

A rendőrség közleménye szerint az öt országban összesen 150 helyszínen hajtottak végre házkutatást, hogy felgöngyölítsék a bandát, amely Bukarest mellett tizenhárom romániai megyében – nagy többségük kárpátokon túli, de Máramaros is köztük van – terítette az emberi fogyasztásra alkalmatlan, csempészett halat.

A több száz fős szervezet nem hierarchikus rendszer szerint, piramisszerűen épült fel, hanem több, szakosodott csoportból állt, amelyek az orvhalászattal, az áru szállításával, illetve terítésével foglalkoztak.

Az orvhalászok a spanyol, az olasz és a francia vizeken fogták ki a zsákmányt, olyan szakaszokon, ahol tiltott a halászat, mivel szennyezett a víz, így a halak emberi fogyasztásra alkalmatlanok.

A zsákmányt aztán állat-egészségügyi iratok nélkül tárolták, majd hamis iratokkal, erre a célra létrehozott román cégek közreműködésével szállították Romániába.

A rendőrségi akció során a román hatóságok 30 tonnányi emberi fogyasztásra alkalmatlan halat foglaltak le és semmisítettek meg. A fogás értéke 600 000 lej.

Az ügyben bűnszervezet létrehozása, rossz minőségű termék forgalmazása, adócsalás és törvénytelen áruszállítás miatt indult eljárás.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31153
Ha ilyen oktatási rendszerbe kerülnek a gyerekek, nem csodálkoznánk, ha Románia felnőtt lakói még kevesebb gyermeket vállalnának.
Temesvár nemrég megválasztott kulturális nagykövete mondja ezt, a leghíresebb élő román karikaturista. Egyenesen bele a tévébe.
Egy tervezet szerint drasztikus adóval sújtanák a nagy összegű különleges nyugdíjakat.
A Papaver rhoeas szökkent szárba szerelemvörösen a lélektelen aszfaltból.
Hip-hopban mondják el, hogy milyen gáz az oktatási rendszer.
Fura módon Viorica Dăncilă miniszterelnök asszonyt ezúttal elkerülte a bakik ördöge. Aggódnunk kellene vajon?
A gigatranzakció most már véglegesnek tekinthető.
Korrekt! De tessék majd megnézzni a tizenötödiket. Te jó Isten, mi lenne a mioritikus hazában, ha Magyarország is nyilvánosan előállna egy ilyennel.
Könnyített próbákkal tennék vonzóbbá az egyenruhát a lustuló fiatalok számára.
Romániában egyértelmű az oktatási szocializmus katasztrófája.
Megvan az első bírság a Szamos-parti szemétdomb miatt.
A kolozsvári focicsapat Bilel Omrani mesterhármasával ejtette ki a kazah Asztanát, jöhet az izraeli Maccabi Tel-Aviv.
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Felháborító történet, természetesen a román vizsgáról.