Színjáték?
papmeli
2019. május 14. kedd, 14:49
A bulibáró Radu Mazăre közben az ENSZ-től kért segítséget.
FRISSÍTÉS: Időközben Ana Birchall, az ideiglenesen kinevezett igazságügyi miniszter bejelentette: a madagaszkári hatóságok már elfogadták Radu Mazăre kiadatási kérelmét – erről kedden érkezett válasz –, tehát beindítják a sürgősségi eljárást. Kíváncsian várjuk a fejleményeket. 

Tovább tart a talány Radu Mazăre, Konstanca extrém megnyilvánulásairól híres egykori polgármestere ügyében. A 9 év letöltendő börtönre ítélt PSD-s politikust a madagaszkári hatóságok úgy tűnik, hogy kiadnák Romániának, de nem biztos, hogy ki is fogják.

A L'Express de Madagascar helyi lapnak maga a szigetország igazságügyi minisztere erősítette meg, hogy a román botrányhős szerepel a kiadandó személyek listáján, miután a bukaresti hatóságok elküldték az ehhez szükséges dokumentumokat.

Igen ám, csak Mazăre sem volt rest és menedékjogért folyamodott, amiről az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) dönt. A lap egyik forrása szerint 2020. január 21-én, azaz nem kizárt, hogy botrányhősünk tovább élvezheti a szigetország vendégszeretetét.

A madagaszkári lap azt sem rejti véka alá, hogy a szigetország hasznot húz a menedéket kérő román politikus jelenlétéből. Ez ugyanis egy hatalmas hotelt épített Antsiranana térségében, ahova újabb befektetőket is vonzott.

Mazăre még előzetes letartóztatásban van, miközben barátnőjét már szabadon engedték a madagaszkári hatóságok. A volt konstancai polgármestert egy privatizációs ügyletben ítélte 9 év letöltendő börtönre a bíróság, a DNA szerint 114 millió eurós kárt okozott az államnak.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31159
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.