Színjáték?
papmeli
2019. május 14. kedd, 14:49
A bulibáró Radu Mazăre közben az ENSZ-től kért segítséget.
FRISSÍTÉS: Időközben Ana Birchall, az ideiglenesen kinevezett igazságügyi miniszter bejelentette: a madagaszkári hatóságok már elfogadták Radu Mazăre kiadatási kérelmét – erről kedden érkezett válasz –, tehát beindítják a sürgősségi eljárást. Kíváncsian várjuk a fejleményeket. 

Tovább tart a talány Radu Mazăre, Konstanca extrém megnyilvánulásairól híres egykori polgármestere ügyében. A 9 év letöltendő börtönre ítélt PSD-s politikust a madagaszkári hatóságok úgy tűnik, hogy kiadnák Romániának, de nem biztos, hogy ki is fogják.

A L'Express de Madagascar helyi lapnak maga a szigetország igazságügyi minisztere erősítette meg, hogy a román botrányhős szerepel a kiadandó személyek listáján, miután a bukaresti hatóságok elküldték az ehhez szükséges dokumentumokat.

Igen ám, csak Mazăre sem volt rest és menedékjogért folyamodott, amiről az Egyesült Nemzetek Szervezete (ENSZ) dönt. A lap egyik forrása szerint 2020. január 21-én, azaz nem kizárt, hogy botrányhősünk tovább élvezheti a szigetország vendégszeretetét.

A madagaszkári lap azt sem rejti véka alá, hogy a szigetország hasznot húz a menedéket kérő román politikus jelenlétéből. Ez ugyanis egy hatalmas hotelt épített Antsiranana térségében, ahova újabb befektetőket is vonzott.

Mazăre még előzetes letartóztatásban van, miközben barátnőjét már szabadon engedték a madagaszkári hatóságok. A volt konstancai polgármestert egy privatizációs ügyletben ítélte 9 év letöltendő börtönre a bíróság, a DNA szerint 114 millió eurós kárt okozott az államnak.

comments powered by Disqus
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.
Mindkét alakulatnak érdekében állt, hogy a szenátus megvétózza a kétfordulós polgármester-választás visszaállítását.
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.