Megváltás?
papmeli
2019. május 14. kedd, 11:25
Isten fia egy kampányfilmben tűnik fel. Az égből jött üzenet: #muiepsd.

Kiakadt a Szociáldemokrata Párt (PSD) egy, a Youtube videómegosztón látható kisvideón, melyen maga Jézus Krisztus mozgósít a május 26-i európai parlamenti választásokra.

Jézus Krisztusnak van egy üzenete a románoknak – ezzel a címmel fut a videó, melyben egy – a Jézus-ábrázolásokra hajazó – szakállas, vállig érő hajú férfi tökéletes angol kiejtéssel értekezik arról, miért is fontos voksolni.

Eközben háttérzeneként a román himnusz hallatszik,

a képen pedig a román nyelvű felirat fut. És, hogy tévedés ne essék, a színész ki is jelenti magáról: ő Isten fia, akinek a feltámadását nemrég ünnepelték, és akinek speciális üzenete van kifejezetten a román nép számára. Ha jobb országot, jobb oktatást, tisztább kórházakat, járhatóbb utakat, erősebb gazdaságot és kevesebb korrupciót akarnak, ne csak imádkozzanak érte, mert nem tud segíteni.

„Csak ti menthetitek meg az országotokat. Menjetek szavazni május 26-án. Véssétek eszetekbe: nem minden politikus korrupt. A harc nincs elveszve, még győzhettek. Legyen hitetek! Szavazzatok a gyerekeitek jövőjéért” – szól az üzenet, mely

a kormánypártellenes #muiepsd jelszóval zárul.

Ebből vonta le azt a következtetést a PSD-sek, hogy a videót az ellenzék készíttette. És tiltakoznak az ellen, hogy egyesek Jézust, az emberek hitét is felhasználják a kampányban, illetve a videó születésének a kivizsgálását kéri. Kijelenti: „az aljas” kampányhúzás támadás a román nép hite ellen és sérti a vallásszabadságot.

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31155
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.