Megváltás?
papmeli
2019. május 14. kedd, 11:25
Isten fia egy kampányfilmben tűnik fel. Az égből jött üzenet: #muiepsd.

Kiakadt a Szociáldemokrata Párt (PSD) egy, a Youtube videómegosztón látható kisvideón, melyen maga Jézus Krisztus mozgósít a május 26-i európai parlamenti választásokra.

Jézus Krisztusnak van egy üzenete a románoknak – ezzel a címmel fut a videó, melyben egy – a Jézus-ábrázolásokra hajazó – szakállas, vállig érő hajú férfi tökéletes angol kiejtéssel értekezik arról, miért is fontos voksolni.

Eközben háttérzeneként a román himnusz hallatszik,

a képen pedig a román nyelvű felirat fut. És, hogy tévedés ne essék, a színész ki is jelenti magáról: ő Isten fia, akinek a feltámadását nemrég ünnepelték, és akinek speciális üzenete van kifejezetten a román nép számára. Ha jobb országot, jobb oktatást, tisztább kórházakat, járhatóbb utakat, erősebb gazdaságot és kevesebb korrupciót akarnak, ne csak imádkozzanak érte, mert nem tud segíteni.

„Csak ti menthetitek meg az országotokat. Menjetek szavazni május 26-án. Véssétek eszetekbe: nem minden politikus korrupt. A harc nincs elveszve, még győzhettek. Legyen hitetek! Szavazzatok a gyerekeitek jövőjéért” – szól az üzenet, mely

a kormánypártellenes #muiepsd jelszóval zárul.

Ebből vonta le azt a következtetést a PSD-sek, hogy a videót az ellenzék készíttette. És tiltakoznak az ellen, hogy egyesek Jézust, az emberek hitét is felhasználják a kampányban, illetve a videó születésének a kivizsgálását kéri. Kijelenti: „az aljas” kampányhúzás támadás a román nép hite ellen és sérti a vallásszabadságot.

 

 

comments powered by Disqus
Hatalmas a különbség Románia megyéi között a lakosság pénzköltése szempontjából. Az európai átlagtól olyan messze vagyunk, mint ide Svájc.
Csak van egy „apróság”, mely továbbra is akadályozza az óceánokon átívelő járatok bevezetését: a Kis-Szamos.
Most döntse el mindenki, érdemes volt-e ebben a formában megbuktatni a Dăncilă-kabinetet.
És nem minden román érti meg azt sem, hogy nem annyira a dákkorszak, mint a kommunista korszak szülöttje. Interjú Lucian Boia történésszel.
Az elszigetelt falvak lakóinak sokrétű szolgáltatást igyekeznek nyújtani civil kezdeményezésből.
Ki ez? Egy pincér? Nem! Dragnea? Neem! Akkor ki? A nevem Államelnök! Román Államelnök!
Bár ünnepelni talán még korai lenne, az ítélet ugyanis még nem jogerős, és mindez Romániában történik.
Hol szálljanak meg az idesereglő turisták, ha nincs elég férőhely?
A rettenet színháza mögött ott a gyógyítás, az átok mellett az áldás. A téma azért is aktuális, mert az ördögűzésnek napjainkban igazi reneszánsza van.
A parlament rábólintott a módosításra, így most jöhetnek a már megszokott, hónapokig tartó viták.
Igazán furcsa, hogy egy olyan ország államelnöke pózol kultúremberként, amely országban az olvasást nagyjából száműzték a közéletből. Van viszont állandó politikai hisztéria.
sőt, vissza kellene térnie oda, ahonnan elindult. Bukarestbe. Cristian Tudor Popescu írása.
De van egy rossz hírünk is: nem tudni, mennyire tojnak majd az illetékesek a szigorú törvényre.