Megváltás?
papmeli
2019. május 14. kedd, 11:25
Isten fia egy kampányfilmben tűnik fel. Az égből jött üzenet: #muiepsd.

Kiakadt a Szociáldemokrata Párt (PSD) egy, a Youtube videómegosztón látható kisvideón, melyen maga Jézus Krisztus mozgósít a május 26-i európai parlamenti választásokra.

Jézus Krisztusnak van egy üzenete a románoknak – ezzel a címmel fut a videó, melyben egy – a Jézus-ábrázolásokra hajazó – szakállas, vállig érő hajú férfi tökéletes angol kiejtéssel értekezik arról, miért is fontos voksolni.

Eközben háttérzeneként a román himnusz hallatszik,

a képen pedig a román nyelvű felirat fut. És, hogy tévedés ne essék, a színész ki is jelenti magáról: ő Isten fia, akinek a feltámadását nemrég ünnepelték, és akinek speciális üzenete van kifejezetten a román nép számára. Ha jobb országot, jobb oktatást, tisztább kórházakat, járhatóbb utakat, erősebb gazdaságot és kevesebb korrupciót akarnak, ne csak imádkozzanak érte, mert nem tud segíteni.

„Csak ti menthetitek meg az országotokat. Menjetek szavazni május 26-án. Véssétek eszetekbe: nem minden politikus korrupt. A harc nincs elveszve, még győzhettek. Legyen hitetek! Szavazzatok a gyerekeitek jövőjéért” – szól az üzenet, mely

a kormánypártellenes #muiepsd jelszóval zárul.

Ebből vonta le azt a következtetést a PSD-sek, hogy a videót az ellenzék készíttette. És tiltakoznak az ellen, hogy egyesek Jézust, az emberek hitét is felhasználják a kampányban, illetve a videó születésének a kivizsgálását kéri. Kijelenti: „az aljas” kampányhúzás támadás a román nép hite ellen és sérti a vallásszabadságot.

 

 

comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
A kolozsvári kutatóval a magyar rockzene és a kommunista rendszer viszonyáról beszélgettünk. Azt is elárulta, hogy szerinte melyik a rendszerváltás zenekara.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.