LITTLE BROTHER
gycsaba
2019. május 10. péntek, 17:17
Big Brother-törvény az oktatásban: így ellenőríznék a pedagógusok és a felügyelők viselkedését.

Az elmúlt időszakban egyre gyakoribbak a súlyos fizikai és lelki bántalmazásokról szóló botrányok a romániai óvodákban és bölcsődékben, ezért egy liberális honagya térfigyelő kamerákat szereltetne fel az oktatási intézmények termeiben, és természetesen az épületek köré is. Erről szól az a tanügyi törvényt módosító kezdeményezés, melyet Ovidiu Raeţchi képviselő nyújtott be, jelenleg a kormány jóváhagyására vár.

A parlamenti képviselő szerint a törvénymódosításra főleg a pedagógusok és a felügyelők ellenőrzése miatt lenne szükség, de amennyiben a szülők relatív többsége ellenzi a térfigyelők felszerelését, az érintett bölcsi vagy óvodának nem kell alkalmaznia a jogszabály vonatkozó cikkelyét.

A felvételekhez egyébként csak a szülők férhetnének hozzá – felhasználónévvel és jelszóval akár élőben is követhetnék az eseményeket.

Legutóbb áprilisban tört ki a botrány egy Iași-i bölcsődében, ahol egy szülő által készített felvétel szerint a felügyelők rendszeresen megalázták, lelki bántalmazásnak tették ki a gyerekeket, rendszeresen kiabáltak velük, és káromkodni tanították.  

comments powered by Disqus
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.
Pár bet elkall dott, de azért eg szen sz p munka.
Szögezzük le, ennek semmi köze a PSD-hez, még ha megtévesztő is az új EU-s irányelv neve.