Emil Rulez!
Szerző: Főtér.ro
2019. május 9. csütörtök, 19:44
Legalábbis ezt ígéri a helyi önkormányzat társadalomfejlődésért felelős mindenese, Emil Boc polgármester.

Merthogy az van, tisztelt olvasó, hogy június elsejétől tényleg szigorítják a tömegközlekedési vállalat (CTP) utasokra érvényes, 2004 óta változatlan magatartási szabályzatát, amely az új változatában leszögezi, hogy mosdatlanul, büdösen senki nem utazhat ezentúl a kincses városban. Azaz megteheti, de ha a jegyellenőrnek ez nem tetszik, akkor 100 és 200 lej közötti összeget kell kipengetnünk.

Az továbbra sem világos, hogy ha például valaki olcsó pacsulival fújja be magát, akkor érdemes-e jegyet váltania. Az ellenőr ízlése szerint majd eldönti. Az is újdonság egyébként, hogy nagyobb csomaggal – mondjuk egy akkorával, amely akár két ülőhelyet is elfoglal – csak akkor szálljunk buszra, ha kettőt lyukasztottunk.

Belefért némi diszkrimináció is: kutyán kívül semmilyen élő állatot nem vihetünk magunkkal, esetleg cicát, ha szállítódobozba zárjuk szegényt. Nem érdemes csesztetni a sofőrt vagy a jegyellenőrt sem, mert az 300-400 lejbe kerül.

A polgármester úr megjegyezte, a szigorításra azért van szükség, mert a kolozsváriaknak még van hová fejlődniük a civilizált viselkedést illetően.

Ámen.  

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?