Süllyed a hajó
MTímea
2019. május 9. csütörtök, 21:44
Eddig ötször állapították meg, hogy nem működött együtt a Szekuritátéval, de most találtak valamit. Bíróság elé kerül az ügy.

Traian Băsescu volt államfő esetleges besúgói tevékenységét mindeddig ötször vizsgálta meg a Szekuritáté Irattárát Vizsgáló Országos Tanács (CNSAS), de egyszer sem sikerült rábizonyítani, hogy együttműködött a hírhedt titkosrendőrséggel. Ahányszor napirendre került a kérdés, annyiszor tagadta az ezzel kapcsolatos vádakat. Ezek után váratlan fordulatnak tűnik, hogy a CNSAS talált valamit. A testület hivatalból minden EP-képviselőjelöltet átvilágított, és mivel Băsescu vezeti a Népi Mozgalom Párt (PMP) listáját, ő is sorra került.

Az átvilágítást a CNSAS egyik munkatársa, egy korábbi SRI-tiszt egyénileg végezte, az eredményekről szóló jelentést kedden mutatta be a tanácsnak. Az Europa Liberă értesülései szerint az illető feljegyzéseket és egy hálózati dossziét talált, melynek alapján a CNSAS kérte, hogy állítsák bíróság elé a volt államfőt. A hálózati dosszié teljesen üres, tehát nem tartalmaz együttműködési kötelezvényt, de a borítóján szerepel ügyiratszám, valamint az ügynök valódi neve és a fedőneve. Ugyanakkor mikrofilmekre is történik utalás. Eddig két feljegyzést találtak a borítón szereplő névvel, mások megfigyelési dossziéjában. A vizsgált időszakban Băsescu Konstancán, a Tengerészeti Egyetemen tanult.

Nem a CNSAS feladata mindezek alapján kimondani, hogy Băsescu együttműködött-e a Szekuritátéval, mindössze annyit tehet, hogy bíróság elé viszi az ügyet.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31104
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.
Saját polgármesterjelöltje, Soós Zoltán is hátat fordít a szervezetnek.
Stelian Tănase szerint az RMDSZ elnöke vérig sértette a románokat, a bocsánatkérése pedig nem őszinte.
Román származású tudós nevét viseli.
Tíz évnyi pereskedés után született kedvező ítélet Hargita megye javára.
Egyre hajmeresztőbb dolgok szivárognak ki a PSD mai vezetőségi üléséről. Meg némi cigifüst.
A dohányellenes törvénytervezetbe bekerült pár hihetetlenül abszurd cikkely is.