A feketehalmi börtön, ahol fogva tartják Bekééket | Fotó: Tőkés László sajtóirodája
Terror Siculorum
MTímea
2019. május 8. szerda, 17:03
Szőcs Zoltánnak még maradt egy halvány reménye: az ő kérelméről május 17-én döntenek.

Miután módosították, majd áprilisban kihirdették a román büntető törvénykönyv (btk.)azon cikkelyét, melynek alapján elítélték Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt, értelemszerűen felmerült, hogy szabadon engedhetik a székelyföldi terrorper két elítéltjét. Csakhogy a román igazságszolgáltatás nem ilyen logikusan működik.

A brassói táblabíróság ma arról döntött, hogy Beke István a btk.-módosítás ellenére, továbbra is börtönben marad, Szőcs Zoltán büntetése végrehajtásának felfüggesztéséről május 17-én határoznak – tudta meg az MTI a brassói táblabíróság szóvivőjétől.

A btk.-módosítás egyébként a terrorizmusra vonatkozó EU-s irányelvet ültette gyakorlatba, pontosan azokat a cikkelyet írták át, melyek meghatározzák, mi számít terrorista bűncselekménynek. Az új megfogalmazás értelmében immár nem számít terrorizmusnak az, amiért a két férfit elítélték.

A módosítás április 10-én, a Hivatalos Közlönyben való megjelenés napján lépett érvénybe, éppen egy nappal azután, hogy a bukaresti legfelsőbb bíróság elbírálta a két székelyföldi vádlott rendkívüli semmítési kérelmét.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/31080
Legalább húsz férfiból álló banda esett neki az állatnak.
Hiába kérik, ha nem fektetnek bele.
Egy egyszerű asszony észbontó politikai karrierjének pillanatfelvétele.
A mioritikus ellenzék szavazni hívta a polgárokat, hogy a PSD-s Sátán távozzon a kormányzatból. És az emberek elmentek. Most pedig mímelnie kell, hogy megpróbálja megbuktatni a kormányt.
Moldovában rendeződni látszik a helyzet, a háttérből irányító és kavaró oligarcha elmenekült, de nem biztos, hogy megússza.
Első alkalommal szervezték meg a leszbikusok, melegek, biszexuálisok, transzneműek és más queer identitásúak (LGBTQ) felvonulását Kolozsvár főterén.
Nehogy a szomszéd megyei tanács alelnöke egyedül maradjon a bírsággal.
Klaus Iohannis Meleşcanu széke alá bújt, amikor a Pruton túli testvéreknek kellett volna segíteni.
Eddig olyan egyesületet elnökölt, amelybe Tulcea megyei önkormányzatok havonta 500 eurót fizettek be.
Maga Dan Barna nevezte így más pártok kísérleteit, hogy rátapadjanak az USR-Plus szövetségre.
Konzervativizmusról, liberalizmusról, populizmusról, az európai parlamenti választásokról és az Orbán-kormány működése által kiváltott kritikákról is beszélgettünk a Magyar politikai enciklopédia erdélyi szócikkszerzőjével.
Új felvételek kerültek nyilvánosságra a tragédiáról, amelyek újra beindították a szenzációhajhászást és az összeesküvés-elméletek gyártását.
Csíkszereda főterén fogják a Hargita megyei prefektus távozását is követelni.