Idő, járás
béel
2019. május 6. hétfő, 10:30
Nem igazán tavaszias az idő.

Ha szó szerint igaz lenne a mondás, miszerint májusi eső aranyat ér, akkor térségünk a világ leggazdagabb régiójává válna: a vasárnap beköszöntött őszies, esős időjárás szerdáig folytatódik majd a meteorológusok szerint.

Méghozzá nem is akárhogy.

Olyan cudar időnek nézünk elébe, hogy az illetékesek már előre arra készülnek: lesz olyan település, ahol iskolákat is be kell zárni.

Ecaterina Andronescu oktatási miniszter vasárnap este az előrejelzések ismeretében elmondta: fennáll az esélye, hogy iskolákat kell bezárni, hiszen a gyerekeket nem szabad veszélyeztetni. Erről azonban nem a minisztérium dönt, hanem minden esetben az érintett települések vezetői az iskolák igazgatóival együtt.

A meteorológiai előrejelzés szerint szerda reggel 9 óráig tart a pocsék idő: az egész országban záporok, zivatarok, villámlás, jégeső várható. Az idő lehűl, olyannyira, hogy a hegyekben havazás is előfordulhat.

Azért láttunk már szebb májust.

comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.