Beteg egészségügy
MTímea
2019. május 5. vasárnap, 16:21
Pintea váratlan látogatása után kicsit odaszúrt a Kolozs megyei tanácsnak is.

Folytatja „álruhás” országjáró körútját Sorina Pintea egészségügyi miniszter, ezúttal a kolozsvári sürgősségi kórházban tett váratlan látogatást, amiről a Facebookon is beszámolt egy méltatlankodó bejegyzésben. Mint írja, aki az udvarra belép, lesújtó képet kap az intézetről, a páciensek számára nem egy jó „névjegykártya” az itt látható szemét és rendetlenség.

Mivel a kórházi részlegek több épületben működnek, a betegeknek várakozniuk kell, hogy egyik helyről a másikra szállítsák őket a mentővel, amit a miniszter szerint meg kell oldani, főleg, mert – értelemszerűen – aki a sürgősségi kórházba érkezik sürgősségi ellátásra szorul. Pintea megállapította, hogy az ortopédián hétvégenként nem műtenek, inkább más kórházakba küldik orvosi beavatkozásokra a betegeket.

A tárcavezető persze felhánytorgatta, hogy a Kolozs megyei tanács nem biztosítja a megfelelő feltételeket a minőségi orvosi ellátáshoz, pedig az épület hozzájuk tartozik. A helyi és megyei önkormányzat, illetve az egészségügyi minisztérium között nem túl jó a kommunikáció a majdani regionális kórház körüli huzavona miatt.

A nyilatkozatháború Kolozsvár és Bukarest között odáig fajult a témában, hogy a megyei tanács inkább átvállalta volna az egészségügyi minisztériumtól a regionális kórház megvalósítását, amibe Bukarest nem ment bele.

Jelenleg a megvalósíthatósági, illetve a környezeti hatástanulmány elkészülésére várnak, ezt követően lehet benyújtani a finanszírozási kérelmet az Európai Bizottsághoz.

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.