Fotó: MTI | Archívum
Kampányban
MTímea
2019. május 2. csütörtök, 15:33
Takarmánykeverőt avat, hokiakadémiát és gyermekvédelmi otthont is meglátogat.

Orbán Viktor miniszterelnök erdélyi programjáról az RMDSZ hírlevele számol be.

Eszerint:

  • május 8-án az európai parlamenti választásról tárgyal a szövetség vezetőivel, önkormányzati képviselőkkel, egyházi méltóságokkal, majd egyetemistákkal is találkozik;
  • május 10-én felavatja Románia legnagyobb takarmánykeverő üzemét Kerelőszentpálon,
  • illetve ellátogat a Székelyföldi Jégkorong Akadémiára
  • és a csíkszentsimoni Szent László Gyermekvédelmi Központba is.

A kétnapos látogatás keretében Kelemen Hunor RMDSZ-elnökkel közösen sajtótájékoztatót is tart az európai parlamenti választás témájában.

Bár az RMDSZ hírlevele erre nem tér ki, Orbán Viktor ott lesz május 9-én az EU vezetőinek Nagyszebenben tartandó csúcstalálkozóján is.

 

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.