Kábítunk és védünk
béel
2019. április 29. hétfő, 09:25
A hosszú hétvégén bódulatot kereső fiatalokat figyelmeztették sajátos módon.

Úgy tűnik, a román rendvédelmi és hírszerzési szerveknél az utóbbi időben hivatalos doktrínává vált a humoros, vagy annak szánt kommunikáció: a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) mellett a belügyminisztérium is jópofizva figyelmeztetett minden érintettet, hogy ne kövessen el ostobaságokat az ortodox húsvét és május elseje összevonásával zajló szuperhosszú hétvégén.

A belügy Facebook-üzenetben kívánt boldog ünnepet mindazoknak, akik most ünneplik a húsvétot, és tudatta, hogy több mint 22 ezer munkatársa vigyáz a biztonságra családi körben – már a belügy családjának körében, hehe.

Aztán a biztonságos közlekedés fontosságára figyelmeztetett, majd ledobta az igazi humorbombát.

Utóiratában a Fekete-tenger partján található szórakozóhelyeken „afterező” fiatalokat szólította meg, mondván: ezekben a napokban a románok húsvéti ételének számító, bárányaprólékból készült, a mi töltött bárányunk töltelékéhez hasonlatos pástétomot/fasírtot szokás fogyasztani, amit románul drobnak hívnak. B-vel, nem pedig más betűvel.

„Reméljük, értitek, mert mi nem leszünk veletek megértőek” – zárul vészjósló figyelmeztetéssel a drogellenes üzenet.

Mert hogy természetesen erről van szó.

comments powered by Disqus
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?