Fotó forrása: Facebook
(i)gazságszolgáltatás
MTímea
2019. április 25. csütörtök, 16:07
Dan Tanasă most, hogy neki adtak igazat, újult lendülettel vetheti bele magát kedvenc elfoglaltságába.

Örülhet Dan Tanasă, mert a brassói táblabíróság döntése alapján büntetlenül szidhatja a magyarokat a blogján és a Facebookon. Az ítélőszék ugyanis múlt héten érvénytelenítette az Országos Diszkriminációellenes Tanács kétezer lejes büntetését, amit  Árus Zsolt, a Gyergyószéki Székely Tanács elnökének panasza alapján állítottak ki.

Bírói indoklást egyelőre nem találtunk, de Dan Tanasă máris egy epés blogbejegyzéssel ünnepli az ítéltet, melyben leszögezi, hogy nem hagyja magát megfélemlíteni, bármennyire is igyekszik az RMDSZ, az Országos Diszkriminációellenes Tanács és a PSD. Továbbra is célja bebizonyítani, hogy Kovászna és Hargita megyében üldözik a románokat, ezért meg kell védeni a törvényt és a román alkotmányt. Az őt feljelentő Árus Zsolt ellen is kikel, mondván, azon dolgozik, hogy Erdély visszakerüljön az Oroszország támogatását élvező Magyarországhoz.

Az előzményekről itt írtunk bővebben.

comments powered by Disqus
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.
Mindkét alakulatnak érdekében állt, hogy a szenátus megvétózza a kétfordulós polgármester-választás visszaállítását.
Erősen jól kell lavíroznia az új román kormány hajójának a PSD által hátrahagyott vízi aknák között, ha nem akar nagyon hamar a levegőbe repülni.