Illusztráció | A kép forrása a Pixabay
járványveszély
szabot
2019. április 23. kedd, 21:04
Meghalt a második diáklány is agyhártyagyulladásban.

Agyhártyagyulladásos fertőzésben meghalt az a 15 éves lány, aki tegnap került kórházban, közölte kedd este a iaşi-i járványkórház igazgatója. A iaşi-i kórházba kedden szállították át a vaslui-i gyermekkórházba hétfő délután beutalt tinédzsert, akinek állapota sokat romlott éjszaka. Átszállítása után fertőtlenítették a vaslui-i kórház érintett részlegét.

Iaşi-ba már súlyos állapotban került a meningococcusszal fertőzött beteg, mondta  Carmen Dorobăţ kórházigazgató a Mediafaxnak.

A most elhunyt lány a harmadik, meningococcusszal fertőzött beteg egy héten belül: múlt csütörtökön egy bukaresti diáklány hunyt el agyhártyagyulladásban, most hétfőn pedig egy botoşani-i lány esetében merült fel a betegség gyanúja, nyilatkozta Sorina Pintea egészségügyi miniszter. A miniszter szerint még nem indokolt az agyhártyagyulladás elleni oltás kötelezővé tétele.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30910
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.