Illusztráció | Fotó forrása: carmagazine.co.uk
Luxusfeleségek
Timi
2019. április 23. kedd, 17:38
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.

Fokozódik a helyzet a PSD kincstárnoka, Mircea Drăghici büntetőügye körül: alig egy nappal azután, hogy bejelentette, feljelenti az őt „vegzáló” korrupcióellenes ügyészeket, meg is érkezett a válaszlépés a DNA részéről. Az ügyészek kiterjesztették a nyomozást az ügyében, felmerült ugyanis a gyanú, hogy egy 324 ezer lejt érő Mercedest „vásárolt” a párttól a feleségének, több mint egy éven át halogatva a pénz kifizetését.

Először a Newsweek írta meg – még tavaly decemberben –, hogy a Drăghici-ék legalább 1,8 millió lejt nyúltak le a PSD számára államilag kiutalt támogatásból, és a párt három luxusautóját is személyes célokra használják. A kincstárnok persze mindent tagadott, sőt,

beperelte a lapot. 

A DNA ügyészei most megerősítették az újságírók értesülését, közleményükben azt írják, hogy Drăghici a párt kincstárnokaként kezelte a párt vagyonát, ezzel a helyzettel visszaélve íratott át egy luxusautót a felesége nevére úgy, hogy nem fizette ki az autó ellenértékét.

A vásárra 2017 júliusban került sor, a kifizetésre viszont csak egy évre rá, 2018 augusztusában.

Mircea Drăghici kincstárnok és Codrin Ștefănescu főtitkár hétfőn jelentették be, hogy feljelentetik az ügyészeket, akik vizsgálatot indítottak ellenük. Azon túlmenően, hogy önkényesnek, túlzónak és méltánytalannak nevezték a DNA vizsgálatát, azt nyilatkozták, a korrupcióellenes ügyészeknek nincs közük ahhoz, hogy a PSD mire költi el az állami támogatást,

a pénz elköltési módjáról csakis a párt vezetősége dönthet.

Az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) gyanúja szerint nem rendeltetésszerűen költötték el az állami párttámogatások egy részét, emellett Drăghici-ot sikkasztással is vádolják. Drăghici bűnvádi eljárásában azt vizsgálják az ügyészek, hogy tavaly milyen körülmények között próbált hosszú távú bérleti szerződést kötni egy 500 ezer eurót érő ingatlanra. Ehhez adódott most hozzá a luxusautó használatának kérdése.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30905
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.