Képünk nyilván illusztráció.
Mioritique!
Jean St'Ay
2019. április 22. hétfő, 12:28
Hát úgy, hogy felbérelünk egy fúvószenekart! Nem vicc, na! Ezt csinálta a PSD nagyemberének elit szervezőbrigádja.

A múlt hétvégén a PSD vezérkara, élén Liviu Dragnea nagymesterrel, Moldvába ruccant, egy választási kampánykörút erejéig. Történt ott több minden, de a legviccesebb sztori az, amely valószínűleg bekerül (ha ugyan már nincs ott) a pártpropaganda-kézikönyvekbe.

Jászvásáron (Iași) történt, mégpedig a pártgyűlés helyszíne, a színház épülete előtt. A pártos szervezők persze bevetették a szokásos védelmi rendszert is: kordonok, csendőrök, sőt, szimpatizáns-szűrők is, amelyeken csak az mehetett át, aki valamilyen módon igazolta, hogy nem utálja a PSD-t. Igen ám, de a furfangos elégedetlenek kicseleztek minden akadályt, és egyszer csak ott ordítoztak a színház előtt.

Ekkor vetették be a „biztonságiak” a halálos fegyvert: egy fúvószenekart, amely tele tüdővel fújta a curájt, hogy az ablakok is remegtek bele. És a méltatlankodók üvöltését is elnyomta.

Tessék, így szólt a tiltakozó hangorkán:

És így szólt a fúvószenekar, amely elnyomta az előbbit: 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30888
A lelkészség köré alakult közösség a második családot jelenti fiatalok százainak az egyetemi évek során. A szülinapon jártunk, ahol a résztvevők örömeikről, élményeikről és egy évtizedes tragédiáról meséltek nekünk.
Mit mondott Emil Boc a beiktatáskor?
Nézzük meg jól ezt az országot. képesek vagyunk még itt élni? Sabin Gherman írása.
A kolozsvári Vasile Lechințan egy ideje azzal foglalkozik, hogy ilyen hangvételű leveleket irkál magas rangú világi és egyházi címzetteknek.
Sikerült egy gyomorfertőzésből politikai botrányt kavarni.
Háborús körülmények között olyan társadalmi összefogást valósított meg Észak-Erdélyben ez a párt, amelyre sem előtte, sem utána nem volt példa. Kötetbe foglalták rövid, de annál izgalmasabb történetét.
A történész szerint a románok inkább a kommunizmusból származnak, mint a dákoktól vagy a rómaiaktól. És mond egyéb meredek dolgot is az alábbi interjúban.
Csak úgy csattogtak a (lakk)cipők a kövezeten. Rég nem vonult be senki ilyen méltósággal a kincses város kellős közepébe.
Kelemen Hunor azt állítja, az úzvölgyi cirkusz verte ki a biztosítékot.
Már építkezési engedélyt sem kérnek a vidéki beruházásokhoz.
A börtönviselt ex-miniszterelnök, Adrian Năstase is idejét érezte egy kis hergelésnek. Sőt, az aradi Szabadság-szobor újralebontásával is fenyeget.
Iohannis mindenesetre hatalmas változásokat vizionál hétfőtől, és meg is fenyegette Dragneáékat.