Képünk nyilván illusztráció.
Mioritique!
Jean St'Ay
2019. április 22. hétfő, 12:28
Hát úgy, hogy felbérelünk egy fúvószenekart! Nem vicc, na! Ezt csinálta a PSD nagyemberének elit szervezőbrigádja.

A múlt hétvégén a PSD vezérkara, élén Liviu Dragnea nagymesterrel, Moldvába ruccant, egy választási kampánykörút erejéig. Történt ott több minden, de a legviccesebb sztori az, amely valószínűleg bekerül (ha ugyan már nincs ott) a pártpropaganda-kézikönyvekbe.

Jászvásáron (Iași) történt, mégpedig a pártgyűlés helyszíne, a színház épülete előtt. A pártos szervezők persze bevetették a szokásos védelmi rendszert is: kordonok, csendőrök, sőt, szimpatizáns-szűrők is, amelyeken csak az mehetett át, aki valamilyen módon igazolta, hogy nem utálja a PSD-t. Igen ám, de a furfangos elégedetlenek kicseleztek minden akadályt, és egyszer csak ott ordítoztak a színház előtt.

Ekkor vetették be a „biztonságiak” a halálos fegyvert: egy fúvószenekart, amely tele tüdővel fújta a curájt, hogy az ablakok is remegtek bele. És a méltatlankodók üvöltését is elnyomta.

Tessék, így szólt a tiltakozó hangorkán:

És így szólt a fúvószenekar, amely elnyomta az előbbit: 

comments powered by Disqus
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.
Hogy kerül a cuna meg a farok a mioritikus keresztnévlistára? Többek közt erről is szól Radu Paraschivescu briliáns írása.
Persze, Dăncilă is udvarolhatna elegánsabban a magyar szervezet támogatásáért.
Líceumi diákok készítették, egy tapasztalt filmes óvó szárnyai alatt, és irtó bájos.
A kolozsvári kutatóval a magyar rockzene és a kommunista rendszer viszonyáról beszélgettünk. Azt is elárulta, hogy szerinte melyik a rendszerváltás zenekara.
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
Ki érti ezt? Most, hogy a szokásos cirkusz nélkül lehetne szavazni külföldön, már nem olyan vonzó a szavazás lehetősége.
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.