Illusztráció | Fotó: Főtér.ro
Az időjárásról jelentjük
Timi
2019. április 22. hétfő, 17:19
Lehűlés és felmelegedés váltogatja egymást, de egy szaharai porfelhő is beköszön.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) következő két hétre vonatkozó előrejelzése szerint az évszaknak megfelelő hőmérséklettel érkezik az ortodox húsvéttal járó minivakáció. Az időjósok forgatókönyve szerint Erdélyben hétfőn és kedden hűvösebb lesz, mint ilyenkor általában, legfeljebb 13 Celsius-fokig kúszik a hőmérők higanyszála, majd jön két nap felmelegedés 23 fokos nappali átlagos csúcshőmérséklettel, majd két nap lehűlés, végül ismét felmelegszik az idő. Április 30-án már 22 fokos átlagos csúcshőmérséklettel kell számolni. Az éjszakai hőmérséklet 2 foktól 7 fokig változhat. Kedden és szombaton jelentős mennyiségű csapadékra lehet számítani.

Hasonló időjárás lesz a Bánságban, Máramarosban és a Partiumban is. A legmelegebb pénteken lesz, amikor is 25-26 Celsius-fokos nappali átlagos csúcshőmérséklettel kell számolni. Számottevő csapadékra kedden és szombaton délután és este van esély.

Rossz hír viszont, hogy jelentős mennyiségű szaharai por érte el Nyugat-Európát, illetve a nyugat-mediterráni térséget, és ezt mi is meg fogjuk érezni az elkövetkező napokban. A meteorológusok figyelmeztetése szerint leginkább pénteken lesz érzékelhető a jelenség, főleg Erdélyben, a Bánságban és Máramarosban. A többek között Észak-Algéria felől érkező por átvonulása a Kárpát-medence felett nem számít ritka jelenségnek, nem kell tőle megijedni. Azonban a tüdő- és légúti megbetegedésekben szenvedőknek panaszokat okozhat a por. 

 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30891
Mert adni ad. Mutatjuk, hogy mennyit.
Ha Európa ferde szemmel néz Magyarországra, akkor Románia kedvezőbb fényben tűnhet fel. És mégsem.
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.