A találkozón készült fotó forrása: app.com.pk
népvándorlás
Timi
2019. április 18. csütörtök, 17:42
Furcsára sikeredett a pakisztáni vendégmunkások Romániába invitálása. Másegyebet állít a pakisztáni kormány, illetve sajtó, mint a román külügyminisztérium.

Furcsa visszhangja lett Románia iszlámábádi nagykövete és egy magas rangú pakisztáni tisztviselő közötti diplomáciai találkozónak, miután megjelent sajtóban, hogy Románia 500 ezer pakisztáni vendégmunkást csábítana az országba. A Niculaie Goia román nagykövet és a pakisztáni emberi erőforrásokért felelős miniszter, Sayed Zulfi Bukharik találkozójáról az Associated Press of Pakistan azt írta, hogy a román fél kezdeményezte.

A találkozón arról beszélgettek, hogy Románia súlyos munkaerőhiányban szenved, mivel az aktív lakosság jelentős része külföldre emigrált, ezért 1 millió vendégmunkást hozatnának az országba a világ minden tájáról. A román munkaerőpiac készen áll arra, hogy munkahelyet biztosítson a pakisztániaknak, többek között a számítástechnikai cégeknél, építkezéseknél és az egészségügyben. Goia a sofőri munkát ajánlotta a pakisztániak figyelmébe, mivel az országban 40 ezer gépjárművezetőre lenne szükség. A sajtóban az is megjelent, hogy Románia konkrétan 500 ezer pakisztáni vendégmunkást vár, ami azért valljuk be, kicsit soknak tűnik.

A pakisztáni kormány közleménye is tartalmazta a román nagykövet azon állítását, miszerint Románia potenciálisan akár egymillió szakképzett és szakképzetlen munkást is befogadna.

A román külügyminisztérium kénytelen volt helyesbítő közleményt kiadni, ebben leszögezik, az udvariassági látogatás alkalmával több mindenről beszélgettek a felek, de nem esett szó konkrét számokról vagy kvótáról. Akkor most ki hazudik?

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30857
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.