A találkozón készült fotó forrása: app.com.pk
népvándorlás
MTímea
2019. április 18. csütörtök, 17:42
Furcsára sikeredett a pakisztáni vendégmunkások Romániába invitálása. Másegyebet állít a pakisztáni kormány, illetve sajtó, mint a román külügyminisztérium.

Furcsa visszhangja lett Románia iszlámábádi nagykövete és egy magas rangú pakisztáni tisztviselő közötti diplomáciai találkozónak, miután megjelent sajtóban, hogy Románia 500 ezer pakisztáni vendégmunkást csábítana az országba. A Niculaie Goia román nagykövet és a pakisztáni emberi erőforrásokért felelős miniszter, Sayed Zulfi Bukharik találkozójáról az Associated Press of Pakistan azt írta, hogy a román fél kezdeményezte.

A találkozón arról beszélgettek, hogy Románia súlyos munkaerőhiányban szenved, mivel az aktív lakosság jelentős része külföldre emigrált, ezért 1 millió vendégmunkást hozatnának az országba a világ minden tájáról. A román munkaerőpiac készen áll arra, hogy munkahelyet biztosítson a pakisztániaknak, többek között a számítástechnikai cégeknél, építkezéseknél és az egészségügyben. Goia a sofőri munkát ajánlotta a pakisztániak figyelmébe, mivel az országban 40 ezer gépjárművezetőre lenne szükség. A sajtóban az is megjelent, hogy Románia konkrétan 500 ezer pakisztáni vendégmunkást vár, ami azért valljuk be, kicsit soknak tűnik.

A pakisztáni kormány közleménye is tartalmazta a román nagykövet azon állítását, miszerint Románia potenciálisan akár egymillió szakképzett és szakképzetlen munkást is befogadna.

A román külügyminisztérium kénytelen volt helyesbítő közleményt kiadni, ebben leszögezik, az udvariassági látogatás alkalmával több mindenről beszélgettek a felek, de nem esett szó konkrét számokról vagy kvótáról. Akkor most ki hazudik?

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30857
Néhány beszédes számadat arról, hogy a román állampolgárok hogyan képzelik el a jövőjüket, hogyan viszonyulnak a mobilitáshoz.
Persze, nem ingyen. Havi kábé 10 000 lejes juttatásért nem beszélnek a parlamentben egyes képviselők és szenátorok.
Petru Daea ismét felhergelte az Európai Bizottságot.
Ilyen sem történik minden nap a kis erdélyi magyar politikai prérin.
Vajon mit tenne az ortodox egyház, ha a teniszcsillag történetesen görög-katolikus lenne?
Most épp nem a magyar feliratokkal van baj. Hanem mindennel.
A szerző szerint Románia lassan bekerül a szamárpadba, Magyarország és Lengyelország mellé. Igen ám, csak a mioritikus hazából hiányoznak az ütőképes politikusok.
Álorvosok után álbetegek – így élünk mi.
Ijesztő állapotokat fedett fel az idei Someș Delivery.
Gödrök, buldózerek, daruk és romok között nem lehet normálisan élni. Andrei Pleșu kiváló írása.
Pedig a kampányban még a diákok ingyenes utaztatását is meglebegtették. De ez egy ilyen ország.
Sorina Pintea ilyen stratégiával akár belügyminiszternek is elmenne.
Méltóságos és mioritikus hazai, továbbá demokratikus európai hölgyek és urak, most lehet mondani, hogy ebben a Romániában milyen szépen rendezték a kisebbségi ügyeket.
Mintha az utak végül összeesküdtek volna ellene.