A magyar állam szubvencionálná, ha a Wizz Air naponta repülne Székelyföldre

Gulyás Gergely sem érti, miért nem lép a légitársaság.
Hirdetés

Nyitott a tárgyalásra a magyar kormány, hogy akár anyagi támogatást is nyújtson a Wizz Air magán légitársaságnak azért, hogy az napi szinten indítson repülőjáratot Budapest és Székelyföld között, derült ki Gulyás Gergely kormányszóvivő válaszából, amelyet a Magyar Hang újságírójának kérdésére adott csütörtöki sajtótájékoztatóján.

A magyar állam évente nagyjából egymilliárd forinttal támogatja Budapest légi összeköttetését nyugat-balkáni városokkal, vetette fel az újságíró. Gulyás Gergely összeget ugyan nem említett, de válaszában elhangzott, hogy a magyar kormány nagyon rég kéri a Wizz Airt, hogy székelyföldi járatot is napi szinten üzemeltessen, és igazából nem értik, miért zárkózik el ettől a vállalat.

A Wizz Air évek óta repül Erdély és Románia nagyvárosaiba. Innen Budapestre Marosvásárhelyről indított először járatot hetente kétszer, majd a vásárhelyi reptér felújítása alatt Kolozsvárról működtette a budapesti járatot, ugyancsak hetente kétszer. A járatot tavaly ősszel költöztette vissza Marosvásárhelyre, és ezzel egyidőben felfüggesztette a minden információ szerint teljes kihasználtsággal működött Kolozsvár-Bukarest járatát is, amelyet azóta sem indított újra.

Hirdetés