Beteg egészségügy
Timi
2019. április 18. csütörtök, 20:09
Televíziós árubemutatók termékeit használta a „gyógyításhoz”.

Bár az általános orvosi egyetemet elvégezte, soha nem volt rezidens, így nem érhetne betegekhez az önmagát nőgyógyásznak és meddőségi szakembernek tartó Florica Trandafir. A Recorder.ro tényfeltáró riportja buktatta le a 25 éve jogtalanul praktizáló orvost, aki egy bukaresti blokklakásban rendezett be saját járóbeteg-rendelőt. Az egészségügyi minisztérium engedélye általános orvosi rendelőre vonatkozik, így nem csak a doktornő praktizált illegálisan – a megfelelő szakképesítés nélkül –, de a rendelő engedélye sem volt rendben.

Florica Trandafir 1994-ben végezte el az orvosi egyetemet, majd megalapította saját rendelőjét, melyben többek között nőgyógyászati és meddőségi szaktanácsadást adott, terhesség-megszakításokat végzett, televíziós árubemutatók (teleshopping) termékeit használta komoly betegségek kezeléséhez, és pecsétnyomó nélküli recepteket állított ki.

Florica Trandafir a Recordernek elismerte, hogy nincs nőgyógyászati képesítése. A szaktárca ehhez képest mossa a kezeit, mondván, hogy papíron minden rendben van a klinikával. Ez úgy lehetséges, hogy Florica egy Iașiban élő valódi nőgyógyászt alkalmazott, az ő révén kapott engedélyeket is, de helyette ő vizsgálta meg a betegeket. 

A nő munkájára rengeteg panasz érkezett az elmúlt 25 évben, a hatóságok mégsem léptek semmit.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30861
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.
Gryllus Dánielt kérdeztük a Kaláka és Kányádi Sándor kapcsolatáról Kolozsváron, ahol a zenekar Bogdán Zsolt színművésszel a tavaly elhunyt költő verseiből adott elő egy estére valót.
Ráadásul rekord idő alatt. Na de: Sebastian Ghițát nem sikerült kipiszkálni Szerbiából, pedig állítólag akarták. És Markó Attilát se Magyarországról. Igaz, azt annyira nem is erőltették.