Beteg egészségügy
MTímea
2019. április 18. csütörtök, 20:09
Televíziós árubemutatók termékeit használta a „gyógyításhoz”.

Bár az általános orvosi egyetemet elvégezte, soha nem volt rezidens, így nem érhetne betegekhez az önmagát nőgyógyásznak és meddőségi szakembernek tartó Florica Trandafir. A Recorder.ro tényfeltáró riportja buktatta le a 25 éve jogtalanul praktizáló orvost, aki egy bukaresti blokklakásban rendezett be saját járóbeteg-rendelőt. Az egészségügyi minisztérium engedélye általános orvosi rendelőre vonatkozik, így nem csak a doktornő praktizált illegálisan – a megfelelő szakképesítés nélkül –, de a rendelő engedélye sem volt rendben.

Florica Trandafir 1994-ben végezte el az orvosi egyetemet, majd megalapította saját rendelőjét, melyben többek között nőgyógyászati és meddőségi szaktanácsadást adott, terhesség-megszakításokat végzett, televíziós árubemutatók (teleshopping) termékeit használta komoly betegségek kezeléséhez, és pecsétnyomó nélküli recepteket állított ki.

Florica Trandafir a Recordernek elismerte, hogy nincs nőgyógyászati képesítése. A szaktárca ehhez képest mossa a kezeit, mondván, hogy papíron minden rendben van a klinikával. Ez úgy lehetséges, hogy Florica egy Iașiban élő valódi nőgyógyászt alkalmazott, az ő révén kapott engedélyeket is, de helyette ő vizsgálta meg a betegeket. 

A nő munkájára rengeteg panasz érkezett az elmúlt 25 évben, a hatóságok mégsem léptek semmit.

 

comments powered by Disqus
A kincses város egyelőre utolérhetetlen Romániában a tömegközlekedés fejlesztésében.
Közbeszerzés: közbe’ szereznek.
Nemes célokkal alakult meg Kolozsváron az Erdélyi Hagyományok Háza Alapítvány.
Románia jövőképe új hegyláncok megjelenésén és megismétlődő egyéni baleseteken alapszik. Ettől eltekintve, ugyanaz a dagonya. Traian Ungureanu írása.
Eltévesztették a címet, de ha már betértek, keménykedni kezdtek. Emberükre leltek.
Ahelyett hogy elmennének egy lakatlan szigetre, pár könyvvel. Például.
Vajon tényleg egyesülhet a két párt?
Ezzel az aljas húzással állt elő Răzvan Cuc a bizalmatlansági indítvány napján – állítja a Tarom kirúgott igazgatója.
Pár mondat egy körülrajongott film kapcsán, amely nagyon nem az elnyomó rendszer ellen lázadó kisember-hősről szól. Csakhogy a csodavárókat a valóság egyáltalán nem érdekli.
Ismét bejelentkezett egy cég, mely megmentené Kolozsvárt a pokoli forgalomtól – ezúttal a magánszemélyek autói révén.
A törvény kezdeményezője megsértődött, de az RMDSZ sem örül, hiszen a tervezet alááshatja a román-magyar viszonyt.
Nem egy regényből idézünk. Nem is két dühös polgár vitázott imígyen. Egy képviselő meg egy művelődési miniszter szópárbaja ez. A tévében.
Amikor a székelyföldi román is elismeri, hogy a román kormány magasról tesz a Székelyföldre, ha pénzt kell osztani, a magyar kormány viszont odafigyel.