Cicc!
szabot
2019. április 17. szerda, 17:55
A PSD módosítja a Btk.-t, a DNA megsürgeti a bíróságot Dragnea ügyében.

Élet-halál Szabadság-börtön harc folyik a DNA és Liviu Dragnea között, legalábbis erre lehet következtetni a törvényhozás és a Korrupcióellenes Ügyészség egymás utáni lépéseiből.

A DNA ugyanis arra kérte a legfelső bíróságot, hogy rövidebb határidőket jelöljön ki Liviu Dragnea és Darius Vâlcov büntetőpereinek esedékes tárgyalásaihoz – erősítette meg az ügyészség a Mediafaxnak. A legfelső bíróság hétfőn május 20-át jelölte ki Dragnea perének folytatásaként, és június 11-én tárgyalja ismét Vâlcov ügyét. 

Első fokon három év és hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélték a PSD elnökét, mert arra bujtotta fel a Teleorman megyei gyermekvédelem volt igazgatóját, hogy szerződtesse a hivatalba azt a két nőt, aki valójában a PSD megyei szervezetének dolgozott. A fellebviteli per tárgyalását Dragnea és ügyvédei mindenféle eljárásbeli kifogásokkal hónapok óta halasztgatják.

Tegnap pedig a Iordache-bizottság egy sor módosítást hajtott végre a Büntető törvénykönyvön, amelyeket a szenátus ma meg is szavazott, jövő héten kerülnek a képviselőház elé. A módosításokat Florin Iordache az Alkotmánybíróság kifogásaival magyarázta, a bizottságban az USR-t képviselő Stelian Ion jogász szerint viszont kivették a Btk.-ból konkrétan azt a cikkelyt is, amely alapján Dragneát az alapfokon eljáró bíró három év és hat hónap börtönre ítélte.

Stelian Ion szerint más módosítások egyes bűntények elévülési idejét rövidítik le, és ezeknek is haszonélvezője lehet Dragnea, illetve a PSD más, büntetőügyekben érintett politikusai.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30842
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.