Uniformis, meg nem is
béel
2019. április 17. szerda, 07:55
De tényleg. Egyenruházták.

Egyenruhabotrány miatt forrong Olaszország, illetve főleg Matteo Salvini belügyminisztert, a Liga elnevezésű jobboldali párt elnökét: kiderült, hogy az olasz hadsereg és csendőrség által használt egyenruhák Romániában készültek.

Salvini szerepe nem csupán belügyminiszteri minőségében fontos, hanem azért is, mert az olasz ipar és termékek vehemens védelmezője. Na meg azért, mert a rendvédelmi szervek rendezvényein ő is szívesen jelenik meg egenruhában.

Ehhez képest a Rai 3 tévécsatorna kiderítette, hogy

a délceg itáliai katonák és csendőrök a Bákó megyei Tatrosvásárhelyen, illetve Fălticeni-ben gyártott egyenruhában feszítenek.

A riport szerint egy toszkánai és lombardiai kartell nyerte el az egyenruhák elkészítésére kiírt pályázatot, ám a kivitelezést már romániai aalvállalkozóknak adják ki, persze jóval olcsóbban. Ráadásul a romániai cégek egy része is az olasz vállalkozók tulajdonában áll.

Például a csendőrség az Alfredo Grassi Spa nevű céggel kötött szerződést az egyenruhák leszállítására, darabját 163 euróért. Az egyenruhákat azonban a tatorvásárhelyi Trotustex gyártja 90 euróért. 

A cég többek között egy 18 millió eurós szerződés nyomán 420 000 egyenruhát gyárt az olasz hadseregnek. De szerződésben áll a haditengerészettel és a büntetés-végrehajtással is.

Egy másik olasz cég, a La Lovers  Fălticeni-ben gyártott uniformisokat szállít az olasz hadseregnek. 

A biznisz nagyon megéri, hiszen Romániában alacsonyak a bérek – az alkalmazottak 1400 lej körüli összegért dolgoznak –, és az adók is kedvezőbben.

Az olasz cégek így 40-80 százalék közötti nyereségre tesznek szert.

Amikor Matteo Salvinit szembesítették a helyzettel, az Európai Unió által a tagállamokra kényszerített pályázati rendszert okolta a helyzetért, és azonnal kjelentette: ezen a helyzeten változtatni kell.

 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30828
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.