Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Pályára állnak
papmeli
2019. április 16. kedd, 10:28
Természetesen autópályán.
Csupán tíz évet kellett várni, és máris elkezdődött a munka az észak-erdélyi autópálya román-magyar határhoz közeli szakaszán. Hétfőn nekiláttak a Bors és Bihar község közötti sztrádaszakasz építésének.
 
„Ma jött az utasítás, hogy kezdjük el a munkálatokat, ma elkezdtük” – kommentálta a történelmi eseményt hétfőn Beniamin Rus, a nagyváradi Selina-Trameco cég vezetője. Mintha csak tegnap hagyták volna abba és nem tíz éve épülne az 5,35 kilométeres pályaszakasz. Ezt a szlovák Vahostav SK vállalattal közösen végzi a váradi cég, a 28,5 milliós munkálattal 19 hónap alatt kell elkészülni.
 
A román-szlovák társulás nyerte el tavaly ősszel a Bihar község és Bisztraterebes közötti szakasz tervezését-kivitelezését is, de a 29 millió eurós munkálat licitjét megóvták, így erre a szakaszra nagy valószínűséggel még jó ideig várni kell. A leghosszabb, Bisztraterebes és Berettyószéplak közötti 26,35 kilométer autópálya-szakasz kivitelezőjéről még nem döntöttek.
 
Ellenben, ha hinni lehet a nyilatkozatoknak, elkezdődhet a határ két oldalán lévő pályaszakaszok összehangolása: a román és magyar hatóságok képviselői már a héten összeülnek Nagyváradon, megbeszélni, hogyan egyesítik a rég várt erdélyi sztrádát a Budapestről a határig vezető M4-es autópályával. 
 
comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30814
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.