Tragédia
béel
2019. április 16. kedd, 11:46
Eső után köpönyeg.

Bár ez az áldozaton és családján már nem sokat segít, nem maradhat meg tisztségében annak a Iaşi megyei iskolának az igazgatója, amelynek a pöcegödrébe még hétfőn belefulladt egy hároméves kisgyerek.

A megyei tanfelügyelőség vezetői testülete kedden reggel egyhangú szavazással menesztette az igazgatónőt, arra hivatkozva, hogy nem szavatolta a biztonságos körülményeket a diákok számára.

A tanfelügyelőség emlékeztetett: annak ellenére uralkodnak ilyen állapotok az iskolában, hogy az intézmények vezetőivel folytatott egyeztetéseken számtalanszor felhívták a figyelmet a gyerekek biztonságának fontosságára.

A sokkos állapotba került igazgatónő kapcsán egyébként már hétfőn felröppent a hír, hogy ő maga mond le tisztségéből.

Mint megírtuk, a Buda nevű település általános iskolájának pöcegödrébe fulladt kisfiú ügyében gondatlanságból elkövetett emberölés miatt indult eljárás.

És azt is megírtuk, hogy Romániában még 2019-ben is több mint kétezer olyan óvoda és iskola van, ahol nincs rendes vízöblítéses illemhely.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30816
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.