Olosz Gergely 2011-es plakátja Nagyvárad határában | Fotó: Egyed Ufó Zoltán
nincs papír, nincs átadás
fsandor
2019. április 12. péntek, 15:10
Mert a román bíróság nem küldte el a tavaly decemberi ítélet indoklását.

Nem tudott dönteni pénteken a budapesti Fővárosi Törvényszék arról, hogy átadják-e Romániának a korrupció miatt börtönbüntetésre ítélt Olosz Gergely volt RMDSZ-szenátort, ezért alapfokon további három hónap bűnügyi felügyeletet rendelt el az ügyében – tájékoztatott az MTI.

A magyarországi bíróság azért nem tudott dönteni, mivel a márciusban Magyarországon letartóztatott volt RMDSZ-politikus decemberi jogerős ítéletének csak a kivonatát küldte el a román igazságügyi hatóság és az ítélet indoklása is hiányzik. A bíróság a magyar igazságügyi miniszteren keresztül ismételten felhívja a román hatóságokat, hogy május 20-áig pótolják a dokumentumokat. Csakhogy a román igazságügyben gyakran hónapokig késnek az ítéletek indoklásai, így előfordulhat, hogy Olosz még jó ideig a magyar hatóságok vendégszeretetét élvezi. Annyira jó azért nem lehet neki, mivel ideiglenes végrehajtási bűnügyi felügyelet alatt van, mozgását nyomon követő technikai eszköz alkalmazásával ellenőrzik.

Oloszt március 13-án vették őrizetbe Magyarországon, miután Románia nemzetközi körözést adott ki ellene. A volt háromszéki RMDSZ-szenátort december végén ítélték jogerősen három év letöltendő börtönbüntetésre korrupció miatt.
 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30776
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.