rocktörténelem
fsandor
2019. április 11. csütörtök, 13:41
Hat év után térnek vissza.

Ha minden igaz és rendben lesz, december 10-én a kolozsvári új sportcsarnokban ismét bedörren a Smoke On The Water és a Perfect Strangers, és nem más adja majd elő a rockhimnuszokat, mint maga a Deep Purple.

A tisztes úriemberekké korosodott brit rock-fenegyerekek másodszor térnek vissza Kolozsvárra miután 2013-ban olyan húszezer ember nézte meg, mire képes még Ian Gillan, Ian Paice, Roger Glover, Steve Morse és Don Airey.

Azér mondjuk, hogy „ha minden rendben lesz”, mivel a román médiában – még kolozsvári portálon is – úgy jelent meg a hír, hogy a Deep Purple első ízben lép fel Kolozsváron. Például a Hotnewson az olvasók kommentben kijavították az információt, mire a szerkesztő elnézést kérve azt válaszolta, hogy okés, javítják, viszont a szervező Events is így közölte az infót. Az pedig elég súlyos dolog, hogy egy ilyen kaliberű esemény szervezője nem ismeri a dörgést. Ezért mi egyelőre kétkedéssel fogadjuk a hírt, mivel aki ekkora tévedésre képes, annak a szervezői képességeit engedtessék meg, hogy némi fenntartással kezeljük.

Mindenesetre a jegyek máris megvásárolhatók az Eventim oldalán 130-tól 400 lejig terjedő árakon. (Az Eventim esemény-beharangozóján mellesleg szintén premierként szerepel a decemberi kolozsvári Deep Purple-koncert).

comments powered by Disqus
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
Több magyar tannyelvű tanintézetet is érint a szigorítás.
A nagybozintai volt aranybánya után maradt ülepítő tó és meddőhányó még mindig ontja magából a mérgező anyagokat, a problémával két évtizede nem foglalkozik senki.
Bár Románia nem szavazta meg, így is sikerült a többség szavazatát elnyerni az Európai Unió Tanácsában.
A párt szerint „bomlasztó tevékenységet” folytatott Székelyudvarhely polgármestere.
Nos, a szerző szerint nagyon úgy tűnik, hogy nem. Ezért elsősorban Románia a hibás, na de persze, hogy mindjárt ott lohol mögötte az ellenséges Magyarország.
A taláros testület az államfőnek és a kormánynak is (részben) igazat adott a vitában, szóval nesze semmi.
A caracali áldozat megmentését megkönnyítette volna, ha működnek az európai támogatással beszerzett, segélyhívásokat fogadó eszközök.
Az mondjuk érthetetlen, miért kellett másfél évet várni a döntésre.
Mert azok a francos kisebbségek állandóan elnyomják őket a saját szent földjükön. Mint anno, a grófok.
Miért sajnálják ki a mogyorót a csokiból, ha az román piacra kerül? Hány termék alkalmaz kettős mércét Nyugat és Kelet között?
Elterelné a légi forgalmat a város fölül egy ideges honatya.
Az ember elolvassa Petre M. Iancu írását és kirázza a hideg, hogy ma is mennyire itt lóg a fejünk fölött a sarló meg a kalapács.