Fotó: Google Map
Beteg egészségügy
MTímea
2019. április 9. kedd, 19:53
Nem elég, hogy átverték a betegeket, most a kórházi alkalmazottak segítségével vernék át a minisztériumi vizsgálat lebonyolítóit is.

Gátlástalanul befolyásolta kollégáit az a kolozsvári szemész, akinek a feleségéről nemrég kiderült, hogy megfelelő képesítés nélkül tíz évig végzett szemészeti beavatkozásokat a férj, Marius Nistor munkahelyén, a kolozsvári vasutas (CFR) kórházban, mellyel még csak szerződéses viszonyban sem állt. A házaspár ténykedéséről Emanuel Ungureanu, az USR politikusa, a Képviselőház egészségügyi szakbizottságának alelnöke rántotta le a leplet, aki vizsgálatot kért az ügyben.

A minisztériumi vizsgálat el is kezdődött,

már kihallgatták a kórházi személyzet egy részét, és további meghallgatásokra kerül sor az elkövetkező napokban. Csakhogy a férjnek, Marius Nistornak nem tetszik, amit a kollégái nyilatkoztak, így gyűlést hívott össze annak érdekében, hogy azt mondják, ami a Nistor családnak az érdeke. A gyűlésről titkos hangfelvétel is készült, amit most nyilvánosságra hoztak. 

Már az is kérdéses, hogyan juthatott Marius Nistor birtokába a kihallgatások jegyzőkönyve, de az már a pofátlanság netovábbja, hogy befolyásolni akarja az ügy menetét. Konkrétan arra utasította  az asszisztensnőket, hogy mondják azt, a szemészeti képesítés megszerzése előtt semmilyen beavatkozást nem végzett el a felesége a kórházban, továbbá csak azokban az esetekben küldték a magánrendelőjébe a betegeket, melyeket nem végezhettek el a kórházban.

Az egyik döntő kérdés az, hogy járt-e a férje műtétein Crina Nistor.

A hangfelvételből kiderült, hogy orvosi felügyelet nélkül is adott be intravénás injekciókat, és más – meg nem nevezett – beavatkozásokat is végzett férje felügyeletével, és ezt az egyik asszisztensnő el is kotyogta a vizsgálóbizottságnak.  

A sajtó megkeresésére Marius Nistor nem tagadta, hogy találkozott a kollégáival, de csak azért, hogy tisztázza, milyen kérdések merülhetnek fel, és felelevenítse, ki hogyan emlékszik az esetekre. Mint mondta, csak azt akarta, hogy mindenki a valóságnak megfelelő állításokat tegyen.

comments powered by Disqus
Hatalmas a különbség Románia megyéi között a lakosság pénzköltése szempontjából. Az európai átlagtól olyan messze vagyunk, mint ide Svájc.
Csak van egy „apróság”, mely továbbra is akadályozza az óceánokon átívelő járatok bevezetését: a Kis-Szamos.
Most döntse el mindenki, érdemes volt-e ebben a formában megbuktatni a Dăncilă-kabinetet.
És nem minden román érti meg azt sem, hogy nem annyira a dákkorszak, mint a kommunista korszak szülöttje. Interjú Lucian Boia történésszel.
Az elszigetelt falvak lakóinak sokrétű szolgáltatást igyekeznek nyújtani civil kezdeményezésből.
Ki ez? Egy pincér? Nem! Dragnea? Neem! Akkor ki? A nevem Államelnök! Román Államelnök!
Bár ünnepelni talán még korai lenne, az ítélet ugyanis még nem jogerős, és mindez Romániában történik.
Hol szálljanak meg az idesereglő turisták, ha nincs elég férőhely?
A rettenet színháza mögött ott a gyógyítás, az átok mellett az áldás. A téma azért is aktuális, mert az ördögűzésnek napjainkban igazi reneszánsza van.
A parlament rábólintott a módosításra, így most jöhetnek a már megszokott, hónapokig tartó viták.
Igazán furcsa, hogy egy olyan ország államelnöke pózol kultúremberként, amely országban az olvasást nagyjából száműzték a közéletből. Van viszont állandó politikai hisztéria.
sőt, vissza kellene térnie oda, ahonnan elindult. Bukarestbe. Cristian Tudor Popescu írása.
De van egy rossz hírünk is: nem tudni, mennyire tojnak majd az illetékesek a szigorú törvényre.