Véget vetett egy suli az osztályzatok és hiányzások letagadásának

A digitális osztálynaplóból a szülők azonnal megtudják, hányast kapott a csemetéjük, zavarta-e az órát.
Hirdetés

Jegyek a naplóban (Note in catalog) a neve annak a telefonos applikációnak, amelyből a piteşti-i szülők egy része azonnal értesül, milyen osztályzatot kapott a csemetéje az iskolában. Az ingyenes applikációt egyelőre a város Tudor Vladimirescu nevű iskolájában tesztelik 947 diákkal, a szüleikkel és tanáraikkal, írja a Mediafax hírügynökség.

A három csoport három különböző felületen látja, illetve kezeli a digitális naplót, az applikációnak ugyanis külön változatát kell installálják a tanárok, a szülők és a diákok.

A szülők nemcsak az osztályzatot látják annak bevezetése pillanatában, hanem azt is, ha gyerekük piros vagy fekete pontot kap, magyarázta Magdalena Crivac, az iskola igazgatója. Csak itt még a piros pont se jót jelent, hanem azt, hogy a diákon nincs egyenruha. Fekete pont az óra megzavarásáért jár.

A virtuális naplót az iskola előkészítő osztályaitól a nyolcadik osztályokig használják idén június 15-ig. Ha mindenki elégedett az eredményekkel, akkor ezután is pörgetik majd. Kérdés persze, hogy a diákok véleményét mennyire veszik figyelembe, amikor a folytatásról döntenek.

Hirdetés