Vannak vidékek
gycsaba
2019. április 4. csütörtök, 20:49
Közös tisztelgés a tavaly elhunyt költőóriás előtt.

Izgalmas kollaborációnak lehetünk szem- és fültanúi május 15-én, a Kolozsvári Állami Magyar Színház nagytermében: közös Kányádi-estet ad elő az 50 éve muzsikáló Kaláka és Bogdán Zsolt kolozsvári színművész.

Az együttműködés nem is annyira meglepő, hiszen Bogdán Zsoltot nem csak kiváló színházi alakításairól, hanem egyéni előadóestjeiről (pl. az Ady-műsoráról) is ismerjük, a Kaláka pedig a nyolcvanas évek óta nem adott olyan koncertet, melyen nem hangzott el legalább egy megzenésített Kányádi-vers.

Az előadás – melyre itt lehet jegyet váltani – a Vannak vidékek címet viseli, szerkesztő-rendezője Kőváry Katalin.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30672
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.