Kínai piacolás
Timi
2019. április 3. szerda, 15:52
Rákerestünk, összesen 17 eladó erdőt számoltunk össze a kínai online kereskedelmi portálon.

Úgy tűnik, Romániában elfogytak a potenciális erdővásárlók, ezért nemzetközi porondon próbálkoznak a tulajdonosok pénzzé tenni erdővel borított területeiket. Bár az Adevărul mindössze két ilyen erdőről ír, egy laza csuklómozdulattal rákerestünk a legnagyobb kínai online kereskedelmi portálon, az Alibaba.com-on a témára, és mi is meglepődtünk a végeredményen: összesen 17 romániai erdőt találtunk.

Az ország minden tájáról szerepelnek erdők a kínálatban, többek között egy, a Békás-tó bal partján található 1200 hektáros erdőt, valamint Kovászna megyében, Miklósvár közelében fekvő 239 hektáros erdővel borított dombos területet is meg lehet vásárolni. 

Sőt, egy cég különböző nagyságú romániai erdőket bocsát áruba, 500 hektártól 5000 hektárig. 

A múlt héten már írtunk a Ploszkucény határában (Vrancea megye) eladó 142 hektáros területről. És ott van még az a 484 hektáros terület is, melyet kiszúrt a sajtó. A hirdetésből kiderül, hogy a tölgyfaerdő Mehedinţi megyében, a Bukarest és Temesvár közöti vasúti vonal mentén húzódik, 24 kilométerre Szörényvártól (Drobeta Turnu Severin). A becslések szerint a terület több mint egymillió dollárt ér.

Szóval, akinek van elég pénze, Románia erdőállományának jelentős részét megvehetné. Kíváncsiak vagyunk, kinek kelti fel az érdeklődését a nagyvilágban.

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30647
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.