Sokánt!
Jean St'Ay
2019. április 1. hétfő, 10:58
A védelmi minisztérium reméli, hogy a bejelentéssel nem ugrasztja meg a romániai fiatalok emigrációs rátáját.

Hétfőn reggel a következő üzenet jelent meg a román védelmi minisztérium Facebook-oldalán:

„Jó reggelt! (trikolór zászló ikon)
!! A katonaság mától kötelezővé válik!!
Katonásan indítjuk a hetet, egy rég várt hírrel.
A 20 és 35 év közötti fiatalok kellő időben megkapják a szükséges információkat.
Kattintsanak a linkre, hogy megtudják, hogy kezdődött a procedúra.
Hamarosan további részletekkel jelentkezünk!”

Aki nem ugrik rögtön, hogy jesszusmária, mi lesz velem (ha 20 és 35 év közötti fiatal), vagy a drága csemetével (ha az említett korcsoportba tartozó leszármazottja van), hanem eljut a csatolt linkig, és rákattint, akkor megtudja, hogy egy tavalyi törvénytervezet pattintotta ki a tréfás kedvű katonai Facebook-felelős fejéből a viccet, amely törvénytervezetben arról van szó, hogy különleges helyzetekben (ostromállapot, általános mozgósítás, hadiállapot) valóban valóban kötelezheti a hadsereg a bevonulást… ha majd egyszer a tervezetből törvény lesz. Egyébként a tervezkedésről mi is beszámoltunk, a jó Mihai Fifor védelmi miniszter nyilatkozatai alapján.

Amúgy érdekes elolvasni a poszt alatt sorjázó kommenteket. A legtöbb arról szól, hogy ezekre a kikent-kifent hipszterekre (feltételezhetően a huszonéves generációra gondolnak a kommentelők) ráférne egy kis rend, meg fegyelem, meg férfiasság.

Na de kedves Olvasók, ne tessék megijedni, szó nincs azonnali berukkolásról, itt a tavasz, nevessünk egy jót, ha még a recsegő-ropogó arcizmú katonák is képesek voltak elsütni egy viccet a mai szent napon.

 

comments powered by Disqus
Ha ez igaz, nem is értjük, minek kell irtó sok pénzért választást szervezni?
A PSD egy rothadó politikai hulla. De még mozog. Sőt, irányít. Mircea Morarius írása.
Legszívesebben saját kezűleg lapátolná vissza a földet Kolozsvár vezetése a most megtalált északi kapu alapjaira.
Adózzunk egy perc néma csenddel az életszínvonal emlékének. :(
Ismerős a helyzet, ugye? Valaki belénk gyalogol, jön az igazságszolgáltatás, aztán kiderül, hogy a valaki igazából Valaki, és az igazságszolgáltatás szépen odébb áll.
Ha ilyen alakok irányítják a romániai közoktatást, márpedig ez a helyzet, akkor nincs miért csodálkozni a sorozatos katasztrófákon.
De lehet, hogy nem is baki? Lehet, hogy Viorica maszkja alatt Liviu Dragnea rejtőzik? De akkor… ki ül a dutyiban a Vezér maszkja alatt?
Mert egy amerikai kampányfotó igazán jól mutat a jelöltek vécéjében, izé, cévéjében. Na de ki marad itthon, a mioritikus politikai latrinában?
A megrendült takarítónő hirtelen azt sem tudta eldönteni, a terrorelhárítást, Chuck Norrist vagy a szellemirtókat hívják rá az Apokalipszis három ifjú lovasára, akik annyira idegesek lettek egy zenélős játéktól, hogy szanaszét verték a komplett iskolát. ¯\_(ツ)_/¯
Mintha folyton ugyanaz a film menne az összes romániai moziban. Lepereg, aztán kezdődik újra. És a megalázott figurák mi vagyunk. Meg a gyermekeink.
Több tíz páciens is érintett lehet, állítja az elmekórház igazgatója.
Elkezdték panziókkal, hotelekkel, úszómedencékkel és hétvégi házakkal megtölteni a Bucsecs-hegység eddig érintetlen vidékét.
A romániai (felső)oktatási rendszert dilettánsok, bunkók és pártkliensek tették olyanná, amilyen. De azért van megoldás, Daniel David kolozsvári professzor szerint.
Nincs mit csodálkozni azon, hogy a betegek hozzátartozói arra kényszerülnek, a Facebookon toborozzanak véradományt.