Sokánt!
Jean St'Ay
2019. április 1. hétfő, 10:58
A védelmi minisztérium reméli, hogy a bejelentéssel nem ugrasztja meg a romániai fiatalok emigrációs rátáját.

Hétfőn reggel a következő üzenet jelent meg a román védelmi minisztérium Facebook-oldalán:

„Jó reggelt! (trikolór zászló ikon)
!! A katonaság mától kötelezővé válik!!
Katonásan indítjuk a hetet, egy rég várt hírrel.
A 20 és 35 év közötti fiatalok kellő időben megkapják a szükséges információkat.
Kattintsanak a linkre, hogy megtudják, hogy kezdődött a procedúra.
Hamarosan további részletekkel jelentkezünk!”

Aki nem ugrik rögtön, hogy jesszusmária, mi lesz velem (ha 20 és 35 év közötti fiatal), vagy a drága csemetével (ha az említett korcsoportba tartozó leszármazottja van), hanem eljut a csatolt linkig, és rákattint, akkor megtudja, hogy egy tavalyi törvénytervezet pattintotta ki a tréfás kedvű katonai Facebook-felelős fejéből a viccet, amely törvénytervezetben arról van szó, hogy különleges helyzetekben (ostromállapot, általános mozgósítás, hadiállapot) valóban valóban kötelezheti a hadsereg a bevonulást… ha majd egyszer a tervezetből törvény lesz. Egyébként a tervezkedésről mi is beszámoltunk, a jó Mihai Fifor védelmi miniszter nyilatkozatai alapján.

Amúgy érdekes elolvasni a poszt alatt sorjázó kommenteket. A legtöbb arról szól, hogy ezekre a kikent-kifent hipszterekre (feltételezhetően a huszonéves generációra gondolnak a kommentelők) ráférne egy kis rend, meg fegyelem, meg férfiasság.

Na de kedves Olvasók, ne tessék megijedni, szó nincs azonnali berukkolásról, itt a tavasz, nevessünk egy jót, ha még a recsegő-ropogó arcizmú katonák is képesek voltak elsütni egy viccet a mai szent napon.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30605
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.