Beteg egészségügy
MTímea
2019. március 25. hétfő, 17:10
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.

Amikor egy közhivatal közvetlenül hozzájárul ahhoz, hogy betegek kerüljenek életveszélybe, az egyértelműen azt jelzi, hogy óriási bajok vannak a rendszerrel. Nem is egy, hanem három közhivatalnok keze is benne volt abban, hogy Matteo Politi és egy másik olasz szélhámos orvosként tevékenykedhetett.

A Bukaresti Közegészségügyi Hivatal alkalmazottjait vád alá helyezték, egy negyedik férfi ellen is eljárást indult, aki jogi tanácsadóként közvetített a két olasz állampolgár és a hivatal között annak érdekében, hogy mihamarabb megszerezzék az orvosi pecsétkódot. A közegészségügyisek okiratokat hamisítottak, illetve egy hiányos dosszié alapján állították ki a pecsétkódot felrúgva az ilyen esetekben szokásos ügymenet szabályait.

Az ügyészek hétfőn házkutatást végeztek bizonyítékokat keresve az okirathamisításra, a nyomozás folytatódik.

A nyolcosztályos Matteo Politi, a parkolóőrből Matthew Mode „világhírű plasztikai sebésszé” emelkedett csaló közel egy évig hitette el pácienseivel és kollégáival, hogy orvos, összesen négy bukaresti magánklinikán. Bár a szakzsargont jól ismerte, azzal vált gyanússá, hogy nem vette elég komolyan a kézmosást és a beavatkozások higiéniáját. Elfogásakor Magyarországra akart menekülni, de időben elfogták a hatóságok.

Az ügy miatt meglepően sok emberről derült ki, úgy folytat orvosi tevékenységet, hogy nincs erre képesítése. 

 

comments powered by Disqus
A feltételezések szerint több antikommunista ellenállót is lelőttek a szekuritáté egykori karánsebesi épületének udvarán.
Egy félidő jó foci és egy hatalmas bombagól után a végén játékvezetői segítséggel győzte le Azerbajdzsánt a magyar labdarúgó-válogatott.
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.