Beteg egészségügy
Timi
2019. március 25. hétfő, 17:10
Az abszurditás határát már rég túllépte ez az ügy, de még mindig lehet fokozni.

Amikor egy közhivatal közvetlenül hozzájárul ahhoz, hogy betegek kerüljenek életveszélybe, az egyértelműen azt jelzi, hogy óriási bajok vannak a rendszerrel. Nem is egy, hanem három közhivatalnok keze is benne volt abban, hogy Matteo Politi és egy másik olasz szélhámos orvosként tevékenykedhetett.

A Bukaresti Közegészségügyi Hivatal alkalmazottjait vád alá helyezték, egy negyedik férfi ellen is eljárást indult, aki jogi tanácsadóként közvetített a két olasz állampolgár és a hivatal között annak érdekében, hogy mihamarabb megszerezzék az orvosi pecsétkódot. A közegészségügyisek okiratokat hamisítottak, illetve egy hiányos dosszié alapján állították ki a pecsétkódot felrúgva az ilyen esetekben szokásos ügymenet szabályait.

Az ügyészek hétfőn házkutatást végeztek bizonyítékokat keresve az okirathamisításra, a nyomozás folytatódik.

A nyolcosztályos Matteo Politi, a parkolóőrből Matthew Mode „világhírű plasztikai sebésszé” emelkedett csaló közel egy évig hitette el pácienseivel és kollégáival, hogy orvos, összesen négy bukaresti magánklinikán. Bár a szakzsargont jól ismerte, azzal vált gyanússá, hogy nem vette elég komolyan a kézmosást és a beavatkozások higiéniáját. Elfogásakor Magyarországra akart menekülni, de időben elfogták a hatóságok.

Az ügy miatt meglepően sok emberről derült ki, úgy folytat orvosi tevékenységet, hogy nincs erre képesítése. 

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30513
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.