Habemus program
gycsaba
2019. március 25. hétfő, 18:07
Három nap alatt jó sokat repül helikopterrel és repülővel.

Megúszták a kátyúzást a hatóságok a pápalátogatás helyszínei közti útszakaszokon, a katolikus egyházfő ugyanis kizárólag repülővel és helikopterrel fogja bejárni azt a nagyjából 1100 kilométert, amit a hivatalos program szerint meg kell tennie Romániában. De így sem lesz egyszerű:

Ferenc pápának két nap alatt összesen hét alkalommal kell légi járműre szállnia

ahhoz, hogy mindenhová időben elérjen a látogatása során.

A hétfőn közzétett hivatalos menetrend szerint a pápa május 31-én, a délelőtti órákban érkezik Bukarestbe, másnap Bákóba repül, ahonnan helikopterrel fog megérkezni a csíkszeredai focipályára 11 óra 20 perc körül. Innen a szentatyát – vélhetően pápamobillal –

a csíksomlyói kegyhelyre szállítják.

De ez még nem minden: a 11.45-kor kezdődő szentbeszéd után Ferenc pápa szintén helikopterrel távozik Iași-ba – a program szerint 17.45-kor már ott kell lennie –, de a hivatalos program után még aznap visszarepül Bukarestbe. A pápa június 2-án Szebenbe repül, onnan helikopterrel Balázsfalvára, majd vissza, Szebenből pedig visszaindul Rómába.

Aki kíváncsi a pápalátogatás részletes programjára, ide kattintson.  

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30515
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.