Ria, ria, Hungária!
Szerző: Boros Miklós
2019. március 24. vasárnap, 21:33
A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.

Nagyon hasonlóan alakulnak a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezői, mint ősszel a Nemzetek Ligája mérkőzések: idegenben nem megy Marco Rossi csapatának, de Budapesten az olasz edző irányításával eddig minden ellenfelét legyőzte a csapat. Tavaly a görögök skalpja volt a legnagyobb trófea, most azonban egy igazi sztárcsapat, Horvátország bukott el a Groupama Arénában.

Pedig a tavalyi világbajnokság ezüstérmese a vezetést is megszerezte Ante Rebic góljával a lest integető magyar védők asszisztálásával, ám utána ritka kényelmes futballt játszottak Modricsék. A csütörtöki nagyszombati vereség után öt helyen megváltoztatott, játékrendszert is váltó (5-3-1-1 helyett Rossi most a 4-2-3-1-et választotta) magyar csapat azonban főként a széleken rendre zavart tudott okozni a horvát védelemben, Szalai Ádám pedig éles szögből, laposan a hosszú sarokba lőtte az egyenlítő gólt.

Szalai egyenlít! (Fotó: MLSZ.HU) 

Az első félidő utolsó negyedórájában akadt a legtöbb magyar helyzet, a győztes gól azonban a második játékrészben, egy szöglet után jött: Dzsudzsák szögleténél Pátkai Máté használta ki Leovac bizonytalankodását, és vágta a léc alá labdát.

 

A harmadik gólt Kalmár Zsolt hozhatta volna össze a teljesen megzavarodott horvát védelem ellen, de a Barcelona klasszisa, Ivan Rakitic a gólvonalon feküdt keresztbe a labda előtt. A horvátoknak ezzel szemben nem is volt komoly helyzetük, beadásaikat Orbán Willi rendre kifejelte. Két forduló után négy csapatnak is 3-3 pontja van az E csoportban, egyedül Azerbajdzsán, a magyarok következő ellenfele áll pont nélkül. A június 8-i meccsel csak az a gond, hogy idegenben lesz...  

Európa-bajnoki selejtezők, 2. forduló, E-csoport:

Magyarország–Horvátország 2-1 (Szalai 34., Pátkai 76., illetve Rebic 13.)

Wales–Szlovákia 1-0 (James 5.)

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30505
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.