Őrület! Világbajnoki döntőst vert a magyar labdarúgó válogatott

A századik válogatottságát ünneplő Dzsudzsák Balázs passzaiból születtek a horvátok elleni gólok.
Hirdetés

Nagyon hasonlóan alakulnak a magyar válogatott Európa-bajnoki selejtezői, mint ősszel a Nemzetek Ligája mérkőzések: idegenben nem megy Marco Rossi csapatának, de Budapesten az olasz edző irányításával eddig minden ellenfelét legyőzte a csapat. Tavaly a görögök skalpja volt a legnagyobb trófea, most azonban egy igazi sztárcsapat, Horvátország bukott el a Groupama Arénában.

Pedig a tavalyi világbajnokság ezüstérmese a vezetést is megszerezte Ante Rebic góljával a lest integető magyar védők asszisztálásával, ám utána ritka kényelmes futballt játszottak Modricsék. A csütörtöki nagyszombati vereség után öt helyen megváltoztatott, játékrendszert is váltó (5-3-1-1 helyett Rossi most a 4-2-3-1-et választotta) magyar csapat azonban főként a széleken rendre zavart tudott okozni a horvát védelemben, Szalai Ádám pedig éles szögből, laposan a hosszú sarokba lőtte az egyenlítő gólt.

Szalai egyenlít! (Fotó: MLSZ.HU) 

Az első félidő utolsó negyedórájában akadt a legtöbb magyar helyzet, a győztes gól azonban a második játékrészben, egy szöglet után jött: Dzsudzsák szögleténél Pátkai Máté használta ki Leovac bizonytalankodását, és vágta a léc alá labdát.

 

A harmadik gólt Kalmár Zsolt hozhatta volna össze a teljesen megzavarodott horvát védelem ellen, de a Barcelona klasszisa, Ivan Rakitic a gólvonalon feküdt keresztbe a labda előtt. A horvátoknak ezzel szemben nem is volt komoly helyzetük, beadásaikat Orbán Willi rendre kifejelte. Két forduló után négy csapatnak is 3-3 pontja van az E csoportban, egyedül Azerbajdzsán, a magyarok következő ellenfele áll pont nélkül. A június 8-i meccsel csak az a gond, hogy idegenben lesz…  

Hirdetés

Európa-bajnoki selejtezők, 2. forduló, E-csoport:

Magyarország–Horvátország 2-1 (Szalai 34., Pátkai 76., illetve Rebic 13.)

Wales–Szlovákia 1-0 (James 5.)

 

Hirdetés