Fotó: Csomortányi István Facebook-oldala
Habemus prezident!
Jean St'Ay
2019. március 23. szombat, 23:11
Igen szoros versenyben a folytonosság legyőzte a változást.

Szinte egész napos körömrágással telt a szombat az Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) szimpatizánsai számára, hiszen a párt Nagyváradon megszervezett országos küldöttgyűlésén a tisztújítás a nap második felében zajlott, zárt ajtók mögött.

Eredetileg öt jelölt szállt ringbe: Szilágyi Zsolt, az EMNP elnöke, Soós Sándor, a párt alelnöke, Toró T. Tibor ügyvezető elnök, Csomortányi István Bihar megyei elnök, illetve Nagy Pál Hargita megyei elnök. Utóbb azonban Szilágyi Zsolt és Toró T. Tibor visszalépett Csomortányi István javára, Nagy Pál pedig Soós Sándor javára.

A rendkívül szoros versenyben végül Csomortányi István győzött: a leadott 170 szavazatból 84-et gyűjtött össze, míg Soós Sándorra 83-an szavaztak. Vagyis az új elnök személyében a folytonosság legyőzte a változást.

Ám a gyűlésnek ezzel még nincs vége: a párt elnökségi tagjainak megválasztása még zajlik.

Jó éjszakát, Erdély!

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30498
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.
A látványterv szerint enyhén szólva tájidegenre sikeredett a szerkezet.
Egyébként, függetlenül attól, hogy beleszólnak-e végül Kelemen Hunorék a parlamenti kecseszkecskenbe, vagy sem, kemény meccs lesz ez a kormányátalakítósdi.