Tisztelettel adózunk
béel
2019. március 21. csütörtök, 11:04
Nyereségesen működött a számlagyár. És ez dollármilliókban volt mérhető.

Szép zsákmányra csaptak le csütörtökön reggel a rendőrök Románia 19 megyéjében és Bukarestben: a gyanú szerint 6,5 millió dolláros adócsalásban összesen 150 cég érintett, a hatóságok 197 helyszínen tartottak házkutatást, a gyanúsítottak pedig összesen 103-an vannak.

A bűnpiramis tetején két Giurgiu megyei cég áll, amelyek gyakorlatilag számlagyárként működtek: 2012 és 2014 között 150 cég számára adtak ki hamis számlákat soha le nem szállított termékekről vagy soha el nem végzett szolgáltatásokról.

Az érintett megyék közül csak három van a Kárpátok boldogabbik oldalán, Arad, Brassó és Máramaros, a többi Óromániában tengődik.

A nyomozó szervek szerint a Giurgiu megyei Davis Complet Construct és a Center Prod Metal Kft. ipari mennyiségben szállított hamis számlákat a „partnercégeknek”, amelyek ezek segítségével jókora összegű fiktív kiadást tüntettek fel a könyvelésben.

Az érintett cégek között ott van a Romtelecom is, amely szerződést kötött egy olyan céggel, amely a két számlagyáros fantomcéggel kötött alvállalkozói szerződést.

Az államkasszának okozott kár összege 6,5 millió dollár, ebből 4,5 millió dollárt a két giurgiui számlagyáros fantomcég Kínába menekített, természetesen szintén fiktív tranzakciók segítségével.

comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.