Medvebűnözés
béel
2019. március 20. szerda, 10:11
A katasztrófavédelem kedveskedett az üzenettel. És nem gyakorlat volt.
Valószínűleg országos premiernek számít a szerda reggeli sepsiszentgyörgyi esemény, amely során Sepsiszentgyörgy lakosai szinte egyszerre értesültek arról, hogy városukban medve garázdálkodik: a katasztrófavédelem által üzemeltetett, veszélyhelyzetek jelzésére létrehozott Ro-Alert rendszer szöveges üzenetet küldött a telefonjukra.
 
Az üzenet szerint az Oltszem utca közelében látták a nagyvadat, ezért felszólították a polgárokat, hogy ne menjenek a helyszín közelébe.
 
A csendőrség a környezetvédelmi őrség és a helyi vadásztársaság képviselőivel a helyszínre sietett, de az autó láttán a medve visszamenekült az erdőbe.
 
A csendőrök azért továbbra is szemmel tartják a környéket.
 
Eközben egy megyével odébb, de nem messze, a Hargita megyei Tusnádfürdőn létrejött a csendőrség-medve csúcstalálkozó: az egyenruhások egy szemeteskonténerbe szorult medvebocsot mentettek ki.
 
A gond csak az volt, hogy az anyamedve is ott őrizte csapdába került bocsát, így a csendőröknek előbb őt kellett elkergetniük. Nem volt könnyű, de több próbálkozás után végül összejött, így nagyjából egyórás erőfeszítés után kiszedték a bocsot a kukából, és szabadon engedték.
 
Az állat Minden jó, ha a vége jó alapon csatlakozott anyjához, és együtt ügettek be a szerdai napfelkeltében az erdőbe. 
comments powered by Disqus
Úgy tűnt, vége a párton belüli zendülésnek, de talán mégsem sikerült teljesen rendet teremteni. Egy náci karlendítős fotóval járatják le Csomortányi Istvánt.
Ismét tartott egy küldöttgyűlést a néppárt.
Az európai ember kicsikét konzervatív, ha szokatlanabb élelmiszerek fogyasztásáról van szó. Mint például a felebarátai húsa. Na vajon miért?
A címben (nem is) jól elrejtett arrogancián túl, persze, lehet Románia a magyarok országa is, ha nem autonómiáznak, hanem ügyesen beállnak a közös szászló alá.
Klíma-igazságszolgáltatást követelt a nép a délutáni verőfényben. Pontosabban, olyan száz ember.
A CNSAS eddig már 4 nem-együttműködői igazolást állított ki Băsescunak, de új adatok kerültek felszínre, a bíróság pedig döntött.
Nem elég, hogy a romániai középiskolai oktatás alapból nyakig van a trutymóban, most jön az, hogy aki hülyegyerek, az megy szakiskolába. Értik ezt az abszurd és megalázó direktívát?
Az egyetlen beruházó is menekülőre fogta a környékről, a turizmusról álmodozó polgármester pedig összeesküvést sejt az egész botrány mögött.
Romániának mindig csak idegen uralmak alatt ment jól. Most rosszul megy. Mert románok uralkodnak. Tehát kulturális újragyarmatosításra van szükség. Traian Ungureanu írása.
Rovana Plumb vagyonnyilatkozatának furcsaságai nem kerülték el az EP szakbizottságainak figyelmét.
Tizenegy évvel a Farkasok után Róma másik szimbóluma, a Sas is behódolt Kolozsvárnak.
Egy héten belül egy erdészt meggyilkoltak, egy másik pedig csak a szerencsének köszönhetően menekült meg a fatolvajoktól.
A POL egykori tanácsosa, Mark Hermann Christian is elindul a megmérettetésen.