Pancserok
béel
2019. március 20. szerda, 12:33
Így persze nem volt igazán nagy sportértéke a kézre kerítésüknek.
Gengszterfilmbe illő rablás és autós üldözés, illetve kétbalkezes pancserokat felvonultató vígjátékba illő pancserkodás miatt váltak az angliai híradások főszereplőjévé azok a románok, akik úgy döntöttek, az éttermi mosogatói állás helyett valami kreatívabb módszerrel szedik meg magukat az Egyesült Királyságban.
 
A Coventryben élő román állampolgárok 132 ezer font értékben loptak számítógépeket és telefonokat egy exeteri Apple-boltból.
 
A biztonsági kamerák felvételeinek tanúsága szerint úgy jutottak be, hogy feszítővasakkal és kalapácsokkal előbb a biztonsági rácsot feszítették fel, majd betörték az ablakot.
 
A hétfős banda hat tagja zsákokban vitte ki a zsákmányt, a hetedik pedig két autóba rámolta be a szajrét.
 
A riasztóberendezés működésbe lépett, és füstköddel árasztotta el a helyiséget. De nem is ez volt a legfontosabb, hanem az, hogy a kamera rögzítette a rabláshoz használt autók rendszámát, és azonnal továbbította a rendőrségre.
 
Amely azonnal a nyomukba is eredt, és egy kiadós autós üldözés után – amelyben az egyik autó balesetet szenvedett – mindkét autóból két-két utast elfogott. Három társuknak viszont 61 ezer font értékű zsákmánnyal sikerült megszöknie. Őket nagy erőkkel keresik.
 
Az elfogott elkövetők egyike közben beismerte egy karácsonyi betörés elkövetését is – nehéz is lett volna tagadnia, miután a rendőrségnek megvolt az akkor begyűjtött DNS-mintája. Őt a keddi beszámolók szerint 21, három társát 16 havi elzárásra ítélték.  
comments powered by Disqus
Úgy tűnik, egyesek egyszerűen képtelenek levetkőzni a Ceaușescu-éra reflexeit. Bár lehet, nem is nagyon akarják, hiszen maguk is az Aranykor méhéből származnak.
A `70-es évek egyik legbrutálisabb gyilkosának története legalább annyira hátborzongató, mint egy skandináv krimisorozat.
Kolbászból készült kerítést biztosan nem, ez tény. De ha megnézzük a rendelkezésre álló adatokat, esetleg rájövünk, hogy talán még sem volt olyan fene jó dolgunk a csodás kommunizmusban.
Ahogy az várható volt, a kormánybuktatás után akkora a fejetlenség a PSD háza táján, hogy egészen biztosan nem tudja a bal kéz, mit csinál a jobb.
Az államfő egyeztetett a pártokkal, de a jövő hét elejére halasztotta a nagy bejelentést, amely senkit nem fog meglepni.
Ha ma konvencionális háborúra kerülne sor, Romániának – újra – 30 évnél régebbi, egyes területeken pedig 40 évnél is régebbi technikára kellene támaszkodnia.
Japánsztrájkot hirdettek, tüntetni készülnek és fogytán a türelmük.
Simán kikapott Horvátországtól, de a Szlovákia–Wales döntetlennek köszönhetően megőrizte továbbjutási esélyeit az Eb-selejtezőkben.
Teodorovici talán mindenkit emlékeztetni akart, kikkel is volt dolgunk az elmúlt időszakban.
A kormánybuktatás után Romániának sürgősen kellene egy megfelelő biztosjelöltet találni az Európai Bizottságba. Máris felmerült pár név.
Oké, hogy megbukott a PSD-kormány, oké, hogy kitört a demokrácia, a jólét meg minden, de hahó, a magyarok közben megint Erdély elsinkófálásán mesterkednek.
Csodák márpedig vannak.
A parlament megszavazta a bizalmatlansági indítványt.