Kulturális difi
Jean St'Ay
2019. március 19. kedd, 09:10
A román miniszterelnök asszony olyat mondott, hogy a Brüsszelben ücsörgő politikusok leestek a székről.

Ezúttal azonban nem a nyelvhelytelenség okozta a közmegrökönyödést. Nem. Dăncilă asszony hibátlanul elmondta, ami a fejében volt. Maga a gondolat akadt a hallgatóság torkán.

Az esetről Frank Engel, a luxemburgi Kereszténydemokrata Párt vezetője számolt be. A jelenet éppen azelőtt játszódott le, hogy a román miniszterelnök asszony felszólalt volna az Európai Parlament plénuma előtt. És innen átadjuk a szót Engel úrnak:

„Hadd meséljem el, mit mondott Dăncilă asszony a szocialista csoport találkozóján. Egy magyarországi szocialista képviselő mesélte nekem nagy derültséggel, hogy mielőtt felszólalt volna a parlament plénuma előtt, eljött a szocialista csoport találkozójára, ahol persze felrótták neki a romániai korrupciót.

Ő pedig erre azt mondta, hogy ez nem igaz. Romániában nincs korrupció. Csupán arról van szó, hogy – kulturális értelemben – másképp köszönnek meg valamit valakinek. Igazán találékonynak éreztem, ahogy Dăncilă asszony a kulturális különbségekkel hozakodott elő. Vagyis, ha vásárolok magamnak egy kedvező bírósági döntést, akkor nem vagyok korrupt, és nem is korrumpálok senkit, csak másképp viselkedem kulturálisan.”

Kész, a mai napra megvan a röhögnivaló. Önök is kérnek egy kávét?

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30424
Az ukrán parlament óriási győzelemként szavazta meg a nyelvtörvényt, amely a kisebbségi nyelveket a magánszférába szorítja.
A Liga 1 legidősebb aktív játékosa lett a szentgyörgyi futballklub ügyvezető igazgatója.
Adományokat gyűjtenek a Szapáry-fürdő sürgősségi munkálataira.
Azt még nem tudni, hogy pontosan hány lakást fog megvásárolni az önkormányzat a hátrányos helyzetűek számára, de az már most biztos, hogy sokba fog kerülni.
Megszavazta a büntető törvénykezésnek azokat a módosításait is, amelyek a PSD elnökének kedvezhetnek.
Az EP-kampány tiszteletére akkora botrányt kavart a DNA a kormánykoalíciónak, hogy csak kapkodjuk a fejünket.
Ugyanis, ha léteztek olyan politikai döntéshozók, akik döntést hoztak egy diverzióról, akkor olyan szereplőknek is létezniük kellett, akik azt végrehajtották.
Megelevenedik az egykori lakók élete a Czárán Gyula által felfedezett Mézgedi-cseppkőbarlangban és a Nagy Magyar-barlangban.
Magyar nyelvű könyv, na az nem. Viszont minden egyéb, igen.
Lezárult az online jelentkezés Ferenc pápa székelyföldi szentmiséjére.
A rendőrakadémia is érintett az ügyben.
Sehol a világon nincs olyan húsvéti népszokás, mint a Brassó megyei Apácán. A kakaslövés a tatárjárásig nyúlik vissza és éppen olyan szerves tartozéka az ünnepnek, mint a piros tojás vagy a locsolás.
Rengeteg újdonsággal, többek között egy 45 méteres Seismosaurus-szal várja látogatóit a még nagyobbra nőtt barcarozsnyói dinópark.
Sőt, egy év után is csak a sajtót és az ügyészeket kezdte el foglalkoztatni a téma.