szabot
2019. március 19. kedd, 13:19
A kábelnyisszantó Robu szabotálja az országos vizsgát, a próbaérettségit és a beiratkozásokat az előkészítő osztályba.

Nagy esztétikai és városszépítő nekibuzdulásában a Temes megyei tanfelügyelőséget is levágta az internetről hétfő este Nicolae Robu, Temesvár polgármestere, aki drótvágóval esett neki a várost évek óta elcsúfító kábeleknek. 

Őt nem érdekli, hogy a városközpontban több ezer fogyasztó most nem fér hozzá a szélessávú internethez, jelentette be Robu még tegnap este. A fogyasztók között van viszont a Temes megyei tanfelügyelőség is, amelynek vezetője, Aura Danielescu ma reggel jelezte, hogy keresik az alternatív megoldásokat, ugyanis ma is zajlik a próbaérettségi, már folynak a beiratkozások az előkészítő osztályokba, miközben 

a tanfelügyelőség elveszítette a biztonságos adatközvetítő kapcsolatát az iskolákkal és a tanügyminisztériummal.

A biztonságosnak számító tartalékösszeköttetést is elvágták a hétfő esti városszépítő gerillaakcióban, erősítette meg a főtanfelügyelő.

A belvárosi iskolákba pendrájvon fogják átvinni a holnapi vizsga tételeit, de más megoldásokon is gondolkodnak.

Robu és a városháza alkalmazottai tegnap este kezdték vagdosni a kábeleket, ma délelőtt pedig azt nyilatkozta, az akciót folyamatosan kiterjesztik a lakónegyedekre. A kábelszolgáltatók szerint a városházának kellett volna biztosítania a földalatti kábelcsatornákat, Robu szerint viszont ezek már egy éve ott vannak, a szolgáltatók viszont nem akarták a föld alá költöztetni a vezetékeket, ezért folyamodott a guillotine-módszerhez.

 

comments powered by Disqus
A bejegyzés trackback címe: http://foter.ro/trackback/30430
Mert adni ad. Mutatjuk, hogy mennyit.
Ha Európa ferde szemmel néz Magyarországra, akkor Románia kedvezőbb fényben tűnhet fel. És mégsem.
Másodjára is meghívták Dragneát a TVR legnézettebb műsorába, pedig az elsőből is botrány volt.
A kolozsvári János Zsigmond Unitárius Kollégium hagyományos udvari bálja idén is megdobogtatta a szíveket.
Hej, zengték a jeles jelöltek a „magyar nótát” egyre-másra. Kivéve a PSD-vezért. Neki tele volt a szája.
Tegnapelőtt költözött az intézmény Jeruzsálembe. Tegnap hó, mégsem! Ma megint költözik. A román diplomáciai szappanopera folytatódik.
Jól látják, kedves Olvasók. A nagy tudású politikai elemző szerint Magyarország egy kisebb orosz medve, amely persze folyton Erdélyre feni a fogát.
Yuval Harari tézisei alapján a szerző többek közt levonja a következtetést: az állítólagos hazaszeretetével dicsekvő ultranacionalista dragnióta rezsim sohasem fog hazafinak számítani.
A Facebookon, egy élő bejelentkezésben kérte követőit, hogy szóljanak a rendőrségnek és menekítsék ki a helyszínről.
Nem csak Che Guevara és Marx, hanem Boc, Băsescu, Dragnea, Cioloş is pólóra került. Meg Orbán, Merkel, Trump vagy Macron is.
„Magyar az, akinek fáj Trianon”. De hogyan lehet feldolgozni ezt a traumát? És kinek a felelőssége?
A gyűlölet magasztalói és prédikálói visszafordítják a román társadalmat abba a korba, amikor a nacionalista hév pótolni tudta a sokak számára hasznos racionális megoldásokat.
A legnagyobb világsztárok közül kevesen és ritkán jutnak el Romániába, de nem azért, mert nem akarnak: az autópályák és az ideális fellépőhelyszínek hiánya ijeszti el Bonót, Beyoncét és társait.
Bár Nagyvárad gyógyszerészettörténeti emlékeit a rendszerváltás után szétlopkodták, az irgalmas rendiek Gránátalma patikájának berendezése túlvészelt minden viszontagságot. A katolikusok teljesen önerőből feltárták, leltározták és most a közönségnek is megmutatják.